EPC-labelpremie bij energierenovatie

Alle woningen en appartementen die vanaf 2023 zijn aangekocht met label E of F, moeten verplicht gerenoveerd worden naar label D of beter, binnen de 5 jaar na aankoop. 

Voor een grondige energetische renovatie die leidt tot een EPC-label A of B (of C*) kan een EPC-labelpremie verkregen worden. 

* enkel bij een woning/collectief woongebouw

Voorwaarden

  • De premie is er voor alle (nieuwe en bestaande) eigenaars van een woning of wooneenheid (bijv. appartement).
  • De premie is er enkel voor een woning/het collectief woongebouw dat energielabel E of F had, of de wooneenheid die een energielabel D, E of F had.  Het zogenaamde 'start-EPC' wordt aangetoond met een energieprestatiecertificaat (EPC), dat niet ouder mag zijn dan van 2019.
  • Het behaalde EPC-label moet worden aangetoond na 5 jaar met een nieuw EPC. Het nieuwe EPC mag maximaal 12 maanden oud zijn op het moment van aanvraag van de EPC-labelpremie.
  • Raadpleeg alle voorwaarden van de EPC-labelpremie in het Informatieblad 2023 van Fluvius.

Bedrag

Tip: Met één van de energieleningen financier je op een slimme en makkelijke manier deze renovaties.

Energiehuis Oostende stelt geen EPC-attest op. Maar wil je graag hulp met je aanvraag? Neem gerust contact met ons op. 

Bekijk ook even de website van de Vlaamse Overheid 

In Vlaanderen scoort een gemiddelde woning energielabel D.

Wil je weten hoe energiezuinig je woning is en hoe je deze kunt verbeteren om te voldoen aan de Vlaamse doelstellingen voor 2050? Maak gebruik van de handige tool van de Vlaamse Overheid om het energielabel van je woning te schatten. De test biedt waardevolle informatie over hoe je je woning kunt upgraden naar energielabel A.

Doe de 'ECP test' om inzicht te krijgen in de energie-efficiëntie van woning of appartement. 

Wil je je energieverbruik verminderen door renovatie? Energiehuis Oostende helpt je graag! Wij voorzien je van persoonlijk en kosteloos renovatieadvies. Contacteer ons voor een afspraak. Samen maken we van jouw project een succes!

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.