Groepsaankopen? Dat is tijd en geld besparen!

Groepsaankopen? Dat is tijd en geld besparen!

Bij Energiehuis Oostende kan je terecht voor een groepsaankoop groene stroom en gas, dakisolatie of zonnepanelen.

Je schrijft je gratis en vrijblijvend in en wij doen al het zoekwerk voor jou. Het resultaat is een lagere energiefactuur én je helpt mee Oostende een leefbare, klimaatneutrale stad te maken!

"Het Energiehuis zorgde bij de groepsaankoop groene elektriciteit en gas voor een eenvoudige en transparante overstap." (dhr. Braet M.)

!! Vaak zijn er nog onterechte twijfels of misverstanden bij een groepsaankoop. Deze beantwoorden we graag onderaan deze pagina. 


Groepsaankoop

Dakisolatie

Een goede dakisolatie zorgt voor een verhoogd wooncomfort en een lagere energiefactuur. Wil je jouw energieverbruik verlagen en je dak (extra) laten isoleren? Dan is de groepsaankoop dakisolatie zeker iets voor jou!

Meer info

Groepsaankoop

Groene stroom en gas

Samen energie aankopen is veel goedkoper en maakt ruimte vrij in je budget. Jaarlijks organiseert Energiehuis Oostende dan ook een groepsaankoop voor groene stroom en gas.

Meer info

Groepsaankoop

Zonnepanelen

Heb je al eens overwogen om zonnepanelen op jouw dak te plaatsen met een groepsaankoop? Een groepsaankoop biedt de garantie van een kwalitatief hoogwaardig systeem aan de meest voordelige prijzen.

Meer info


Wat is een groepsaankoop?

Nee, je koopt niet gezamenlijk energie of zonnepanelen, en je bent niet verplicht om iets aan te kopen. Door je in te schrijven, ben je niet gebonden aan andere deelnemers.

Een groepsaankoop betekent simpelweg dat we de individuele vraag van verschillende consumenten bundelen om gunstigere tarieven, lagere prijzen of betere voorwaarden te bekomen.

Hierdoor krijgen we een betere deal dan wanneer elk individu afzonderlijk een leverancier zou benaderen. Dit model wordt vaak gezien als een manier om de kosten te verlagen en de koopkracht te vergroten.

Hoe gaat een groepsaankoop in het werk?

Bij een groepsaankoop, of anders gezegd een gezamenlijk vraag van verschillende consumenten, verzamelen we over een bepaalde periode zoveel mogelijk mensen die interesse hebben in de aankoop.

In  het kort kan je stellen dat een groepsaankoop er als volgt uitziet:

  1. Registreer je voor de groepsaankoop.
  2. Na inschrijving wordt bij verschillende leveranciers prijs opgevraagd.
  3. Het beste voorstel wordt gekozen.
  4. Iedereen ontvangt een persoonlijk voorstel.
  5. Bekijk aandachtig dit voorstel. Advies nodig? Energiehuis Oostende helpt je graag.
  6. Je bent niet verplicht om in te gaan op de aankoop. Is het aanbod voordelig voor je? Dan kan akkoord met het gekregen voorstel. 

Onthoud, schrijf je zonder zorgen in. Je bent niet verplicht om in te gaan op de aankoop. Je bent niet gebonden aan andere deelnemers. Jij beslist of je uiteindelijk overgaat tot de aankoop en dit pas op het einde nadat je een persoonlijk voorstel hebt ontvangen waarin ook de prijs voor je wordt vermeld.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.