Onderzoek van Energiehuis Oostende toont aan dat Oostendenaars energiebesparing belangrijk vinden.

Energiehuis Oostende liet een onderzoek uitvoeren naar de interesse van Oostendenaars in duurzaamheid en energiebesparing. Daaruit blijkt dat 87 procent van de Oostendenaars energiebesparing belangrijk vindt.

Energiehuis Oostende peilde begin dit jaar naar de interesse van de Oostendenaar in energiebesparing en duurzaamheid. Het bureau Team Volt voerde dit onderzoek uit bij particulieren en bedrijven in Oostende. 

Uit die peiling blijkt dat Oostendenaars duurzaamheid belangrijk vinden. Maar wat verstaan ze onder duurzaamheid en duurzame energie? Dat blijkt vooral het gebruik van windenergie en zonne-energie te zijn, maar ook duurzame aanpassingen in huis zoals bijvoorbeeld het plaatsen van isolatie of dubbel glas. Een kleiner deel van de bevraagden beseft dat het niet altijd om grote investeringen hoeft te gaan en denkt hierbij  ook aan zelf minder verbruiken.

Het onderzoek toont ook aan dat  87% van de bevraagde inwoners het belangrijk vindt om te besparen op water en energie. 69% van de Oostendenaars geeft aan dat ze effectief moeite doet en actie onderneemt om te besparen.

Toch wint nog maar 44% van deze inwoners advies in over hoe ze (nog beter) energie kunnen besparen.

Dhr. Van Camp, directeur van het Energiehuis: “Energiehuis Oostende staat klaar voor Oostendenaars die een lagere energiefactuur wensen door minder energie te verbruiken en gebruik te maken van alternatieve energiebronnen. Ons advies is volledig gratis voor alle Oostendenaars.”

Het Energiehuis werkt eveneens mee aan het plan ‘Leefbaar Oostende’.
Op de nieuwe website oostende.be/energiehuis  vind je alle informatie over groepsaankopen, renteloze financiering voor energetische projecten, gratis begeleiding bij renovatie, … Wie slim wil omgaan met energie kan bij Energiehuis Oostende terecht voor gratis advies en ondersteuning.

Gepubliceerd op dinsdag 11 mei 2021 13.39 u.