Energiehuis Oostende lanceert ludieke campagne om energiezuinig renoveren te stimuleren

Energiezuinig renoveren loont en levert een lagere energiefactuur op. Om Oostendenaars aan te zetten om daar werk van te maken, lanceert Energiehuis Oostende een ludieke campagne met een heremietkreeft. Deze kreeft renoveerde zijn schelp alvast op een energiezuinige manier!

Energiehuis Oostende voorziet gratis en vrijblijvend advies om energiezuinig te renoveren. Energie besparen is goed voor het milieu en de portemonnee.

Je kan energie besparen door:

  • Nuttige tips toe te passen zonder in te boeten aan comfort: de thermostaat 1 graadje lager zetten en de verwarming lager zetten als je niet thuis bent, ledlampen gebruiken, …
  • Energiezuinig te renoveren: zelfs de kleinste renovatie bespaart energie en dat merk je meteen aan je factuur

Ludieke campagne met heremietkreeft

Om de Oostendenaar aan te zetten om energiezuinig te renoveren en zo energie te besparen, lanceert Energiehuis Oostende een ludieke campagne met een heremietkreeft in de hoofdrol. Creatieve studio Mutant ontwikkelde deze campagne, het ‘huis’ van deze kreeft is de schelp op zijn rug. De kreeft renoveert energiezuinig en plaatst zonnepanelen en een warmtepomp op zijn schelp. De campagne spoort inwoners aan om ook energiezuinig te renoveren en zo energie te besparen.

Renovatie (groot of klein) loont

Momenteel blijven de energieprijzen stijgen, het is dus zeker zinvol om via renovatie te gaan besparen op je factuur. Zelfs kleinere renovaties zoals isolatie plaatsen, lonen al. Maar ook grotere ingrepen zoals het plaatsen van warmptepompen, nieuwe condensatieketels, vervangen van ramen, plaatsen van zonnepanelen of zonneboilers, … leveren onmiddellijk en op langere termijn financieel voordeel op door de lagere energiefacturen. En bovendien is energiezuinig renoveren goed voor het klimaat.

Gratis begeleiding en advies door Energiehuis

Veel Oostendenaars zijn klimaatbewust en vinden duurzaamheid belangrijk. Maar ze zetten nog niet altijd de stap naar energiezuinig renoveren. Vaak denkt men onterecht dat renoveren per definitie veel geld kost of ontbreekt het aan tijd om zich grondig te informeren en zo de juiste keuze te kunnen maken. Energiehuis biedt daarom gratis en vrijblijvend advies op maat aan. Wie geïnteresseerd is in energiezuinig renoveren, kan via www.oostende.be/energiehuis contact opnemen. Een ingenieur komt dan bij je langs en brengt je situatie in kaart. Je krijgt concrete voorstellen en advies om te gaan renoveren en zo te besparen. Je beslist zelf of je hierop ingaat en welke zaken je wil aanpakken.

Startschot campagne

De campagne wordt vandaag gelanceerd. Er zijn diverse toepassingen voorzien: video, advertenties, inzet op facebook, … De campagne staat ook in De Grote Klok van april. De komende weken en maanden zullen Oostendenaars de heremietkreeft dus vaak tegen het lijf lopen!

Gepubliceerd op vrijdag 25 maart 2022 14.52 u.