Rijbereik elektrische wagens bepalen

Rijbereik elektrische wagens bepalen

Hieronder vind je enkele tips om het rijbereik van een elektrische wagen te bepalen.

Heb je nog een andere vraag en vind je hieronder geen antwoord? Contacteer ons!

Om het rijbereik van een elektrische wagen te bepalen kun je volgende vuistregels gebruiken :

  • Het bereik van een BEV (battery electric vehicle) moet tenminste 150 % van de dagelijks gereden afstand bedragen – tenzij het mogelijk is dat de medewerker de wagen oplaadt op de plaats waar hij (voornamelijk) tewerkgesteld is. 
  • Het bereik van een BEV moet tenminste 150 % van de dagelijkse pendelafstand van de woonplaats van de medewerker naar de voornaamste plaats van tewerkstelling bedragen, op voorwaarde dat het mogelijk is de wagen op de werkplek op te laden.

Voorbeeld:

Dagelijkse afstand 
  
Afstand naar het werk50 km
Afstand terug naar huis50 km
Zakelijke verplaatsingen75 km
Privé verplaatsing50 km
Totale dagelijkse afstand 225 km
  
Benodigd actieradius225 km x 150% = 340 km

Conclusie

De actieradius van het voertuig voor een werknemer die dagelijks 225 km rijdt, moet minstens 340 km bedragen. Deze buffer zorgt ervoor dat de bestuurder zijn dagelijkse afstand kan afleggen zonder bij te laden tijdens de dag, ook in de winter, of bij ongunstige weersomstandigheden.

*Indien je op reis gaat bieden sommige leasemaatschappijen (optie in leasecontract : vakantiebundel, vakantiemodus,…) een fossiele wagen aan ter vervanging van uw elektrische wagen indien noodzakelijk. 

Websites met meer info :

Egear

Elektrische Voertuigen Database (up to date tabel)

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.