Dak Goed geïsoleerd? geschikt voor zonnepanelen?

Dak Goed geïsoleerd? geschikt voor zonnepanelen?

 

Goed geïsoleerd? Check je dak via de warmtefoto!

Vanaf 2015 werden met een speciaal vliegtuig enkele warmtefoto's gemaakt van heel Oostende. Ook Fluvius zorgde voor recente warmtefoto's van onze stad. Als inwoner kan je op deze foto zien of jouw dak goed geïsoleerd is. Dit is belangrijk omdat het dak verantwoordelijk is voor het meeste warmteverlies van je woning. Veel warmte verliezen betekent niet enkel hogere energiekosten voor jou, maar het is ook slecht voor het milieu.
Wil je graag de warmtefoto komen bekijken en de resultaten kennen? Neem contact op met Energiehuis Oostende.

Dankzij de luchtfoto van Energiehuis Oostende kon ik zien dat bepaalde delen van mijn dak veel warmteverlies hadden. Daar ga ik nu iets aan doen!" (dhr. Noppe C.)

 

Is je dak geschikt voor zonnepanelen? 

Door een nauwkeurige analyse werden de oppervlakte, oriëntatie en hellingshoek van elk van de meer dan 2,5 miljoen daken* bepaald. Door dit te combineren met informatie van het KMI kennen we in Vlaanderen de dakdelen met veel zonlicht en de schaduwzones. Zo kreeg elk gebouw (zelfs elk dakdeel van elk gebouw) een score.
Voor gebouwen met een goede score berekent men automatisch wat zonnepanelen en een zonneboiler op het dak kunnen kosten en vooral wat ze kunnen opbrengen!

Bekijk hier de score en geschiktheid van jouw dak.

* Uit deze metingen kunnen wij geen informatie halen over dakvensters en de stabiliteit van de daken.
* Er kan geen score worden toegekend aan gebouwen die na de meetopnames februari 2013 - maart 2015 voltooid zijn.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.