Erfgoedcel Kusterfgoed

Erfgoedcel Kusterfgoed wil het lokale erfgoed zichtbaarder maken en een erfgoedbeleid ontwikkelen op maat van de kustregio. Kusterfgoed werkt rond cultureel erfgoed, dit is roerend (voorwerpen) en immaterieel (gebruiken, tradities) erfgoed.

Je kan bij Erfgoedcel Kusterfgoed terecht voor advies rond diverse thema's zoals archiefwerking, behoud en beheer, digitalisering, educatie en ontsluiting van erfgoed. Kusterfgoed ondersteunt verenigingen, instellingen en individuele personen op inhoudelijk financieel en logistiek vlak.

De erfgoedcel plaatst met vernieuwende projecten het lokale culturele erfgoed in de kijker en geeft iedereen de kans om het erfgoed te ontdekken en door te geven. 

Kusterfgoed is een intergemeentelijke samenwerking van en voor Middelkerke, Oostende, Bredene, De Haan en Blankenberge.  Kusterfgoed wordt gesubsidieerd door Vlaanderen, via het decreet cultureel erfgoed.

Contact

Pieternel Verbeke

Locatie

InnovOcean Campus

Jacobsenstraat 1 , 8400 Oostende

Deze vereniging is op zoek naar vrijwilligers

Inventarisatie van het Visserijblad voor bibliografieproject

Wat moet je doen?

Je neemt zelfstandig één of meerdere jaargangen van Het Visserijblad door en je selecteert a.d.h.v. een bestaande leidraad relevante titels. Deze titels neem je over in een invoersjabloon in Excel. Na het afwerken van een jaargang stuur je het ingevulde invoersjabloon naar ons op. Na controle worden jouw ingevoerde gegevens ontsloten via ons digitaal zoekportaal (www.kusterfgoed.be/bronnenvandekust).

"Bronnen van de kust" is het digitaal zoekportaal van waaruit de volledige Bibliografie van de Geschiedenis van de Middenkust stelselmatig wordt ontsloten.

Wat krijg je van ons?

  • Mogelijkheid om met andere erfgoedliefhebbers in contact te komen door uitgenodigd te worden op vrijwilligersactiviteiten- en overleggen.
  • Een korte opleiding, handleiding en uiteraard professionele begeleiding
  • Unieke kans om bij te leren over de geschiedenis van de visserij en van thuis uit bij te dragen aan het lokaal historisch onderzoek van de kust
  • Vergoeding van eventuele verplaatsingskosten

Wat moet je kunnen?

Computervaardig zijn, nauwkeurig zijn en interesse hebben in erfgoed/geschiedenis

Interesse? Contacteer Nathalie:

nathalie.franck@kusterfgoed.be

0472/31 63 39

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.