Erfgoedcel Kusterfgoed steunt jouw erfgoedprojecten

Wist je dat je bij erfgoedcel Kusterfgoed subsidies kunt aanvragen voor erfgoedprojecten? De volgende deadline is 30 november. Heb je een idee? Maak een afspraak met de erfgoedcel via info@kusterfgoed.be of 059270770.

Kusterfgoed steunt jouw erfgoedprojecten 

Via erfgoedcel Kusterfgoed worden de verenigingen en particulieren uit Oostende, Middelkerke, De Haan en Blankenberge die met lokaal cultureel erfgoed bezig zijn, ondersteund. Ook in Oostende zit er heel wat waardevol erfgoed. Kusterfgoed wil jou helpen om er zorg voor te dragen. 

Zet je vereniging zich in voor de bewaring van historische postkaarten? Is jouw vereniging dringend toe aan een digitale inventarisatie van haar collectie? Plan je een activiteit op Erfgoeddag 2020? Of wil je een tentoonstelling of een publicatie maken over een typisch kustgebonden erfgoedthema? 

Kusterfgoed geeft twee keer per jaar financiële steun aan erfgoedprojecten in het werkingsgebied van de erfgoedcel. Je kunt tot 1.250 euro krijgen. De huidige indienperiode loopt tot 30 november 2019.

Interesse? Bekijk het subsidiereglement en de aanvraagformulieren op www.kusterfgoed.be/subsidies en neem contact op met Kusterfgoed via info@kusterfgoed.be of 059 270770. De erfgoedcel begeleidt je graag bij de opmaak van een subsidiedossier. 

Gesubsidieerde projecten 

Er werden de afgelopen drie jaar al heel wat Oostendse projecten gesubsidieerd. Laat je inspireren door enkele voorbeelden: 

  • Rollerclub De Zwaantjes gebruikt de verkregen subsidies voor het digitaliseren, digitaal ordenen en herverpakken van het archief van de club. 
  • Fotografe Nadine Vlaminck maakte met de subsidies die ze ontving ene reizende fototentoonstelling over de oorlogsbunkers van de Atlantikwall. 
  • Dialectkenner Roland Desnerck kreeg in 2018 ondersteuning voor de uitgave van het tweede en derde deel van zijn trilogie 'Muziek erfgoed van Oostende, van 1600 tot 1945'. 

Meer info 

Erfgoedcel Kusterfgoed

Zandvoordeschorredijkstraat 289A, 8400 Oostende 

059 270 770

info@kusterfgoed.be

www.kusterfgoed.be/subsidies 

 

Gepubliceerd op vrijdag 18 oktober 2019 10.19 u.