Expo VERborgen VERbazing zet jonge kunstenaars in de kijker

OHK, een ondernemend jeugdhuis in Oostende, geeft jongeren via verschillende projecten de ruimte om zichzelf te zijn en zich creatief uit te drukken. Ze startten ongeveer twee jaar geleden onder andere met een shared workshop met 14 atelierruimtes en 16 artiesten op hun vestiging. Om een overzicht te bieden van waar die jongeren allemaal mee bezig zijn, tonen negen jongeren van 9 juli tot en met 29 augustus 2021 zichzelf en hun werk in de Nieuwe Gaanderijen in de fototentoonstelling “VERborgen VERbazing”.

OHK is een ondernemend jeugdhuis in Oostende, waar creativiteit en productiviteit centraal staan. Via verschillende projecten geeft OHK jongeren de ruimte om zichzelf te zijn en zich creatief uit te drukken. Vanuit die visie ontstonden al heel wat mooie realisaties, zoals expeditie Life Makers, een artistiek en duurzaam ondernemerschapsproject. Met de expo “VERborgen VERbazing” wil OHK jonge artiesten tussen 16 en 30 jaar een fysiek platform geven in de openbare ruimte dat leidt tot een hoger exposure gehalte en het publiek aanspreekt waar ze anders nooit mee in contact komen.

Met Life Makers wil OHK jonge artiesten visibiliteit aanbieden, en hen zo de kans geven om een versnelling hoger te schakelen. Via de ateliers maakte OHK kennis met opmerkelijke, jonge artiesten die te weinig gekend zijn bij het publiek. Het leidde tot een VERbazing én VERwondering die niet VERborgen mag blijven. Wat VER stond, komt plots iets dichterbij. Negen jongeren bundelen hun krachten doorheen de tentoonstelling ‘VERborgen VERbazing’ in de Nieuwe Gaanderijen. Ze laten hun creatief talent zien via diverse kunstvormen; van schilderen over lassen tot fotografie. Naast de expo in de Nieuwe Gaanderijen, kan het publiek elke zaterdag van 17.00 uur tot 20.00 uur nog meer werk van de jongeren bekijken in ‘De Serre’, de tentoonstellingsruimte van OHK (Koninginnelaan 1, cafetaria oud zwembad). In de tentoonstelling ontdek je het werk van Anthony D’Hoop (1993), Gail Deprez (1995), Jati Van Belle (1998), Jessy Dumarey (1994), Joran Pollet (1993), Lenka Strauss (1998), Leroy Meyer (1997), Nico Rondelez (1996) en Tatiana Magie (2002). 

In de expo zie je telkens een portret van de jonge kunstenaars in hun eigen werkplaats met hun materiaal en favoriete tools, gevolgd door een twee foto’s van hun eigen werk. Bijna alle foto’s die in de expo te zien zijn, werden genomen door de jongste artieste Tizy (16 jaar). Ook Jill Huygh nam enkele beelden voor de tentoonstelling.

Praktisch

Van 9 juli tem 28 augustus 2021 in de Nieuwe Gaanderijen

Gepubliceerd op vrijdag 16 juli 2021 15.02 u.