Expo 'ARNO. THE SHOW OF LIFE' breidt openingstijden uit wegens overweldigend succes

Amper een maand na de opening op 19 december 2023 kon de expo ‘Arno. The Show of Life’ in de Venetiaanse Gaanderijen in Oostende al rekenen op meer dan 5.000 bezoekers. Om tegemoet te komen aan de massale belangstelling van het publiek worden de openingsuren vanaf dit weekend uitgebreid.

De expo ‘Arno. The Show of Life’ in de Venetiaanse Gaanderijen in Oostende kende een ongekend succesvolle start. Bezoekers ontdekken er vijftig jaar vriendschap tussen rocklegende Arno en zijn boezemvriend en fotograaf Danny Willems. Amper een maand na de opening op 19 december 2023 kon de expo al rekenen op meer dan 5.000 bezoekers. Om tegemoet te komen aan de massale belangstelling van het publiek worden de openingsuren vanaf dit weekend uitgebreid.

Het ultieme eerbetoon aan Arno’s leven

'Arno. The Show of Life' biedt een uniek inzicht in het leven van Le Plus Beau, in beeld gebracht door fotograaf Danny Willems. Vanaf de tijd dat ze jongens waren tot het moment dat ze grijs waren. Danny Willems deelt zijn persoonlijke collectie van iconische beelden die hun vijftigjarige samenwerking en vriendschap documenteren. De tentoonstelling omvat een indrukwekkende selectie van fotoshoots, albumcovers, muziekvideo’s en snapshots onderweg.

Uitbreiding van de openingstijden

Tot op heden was de expo enkel geopend in de namiddag. Vanaf 27 januari 2024 zijn bezoekers op zaterdagen en zondagen ook welkom in de voormiddag, van 10.00 tot 13.00 uur. Tijdens de krokus- en paasvakantie is de expo dagelijks geopend (behalve op maandag, de wekelijkse sluitingsdag) van 10.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. De catalogus die de expo begeleidt, is ondertussen aan een tweede druk toe.

Persoonlijke anekdotes

Wie graag wat meer tekst en uitleg krijgt bij de foto’s kan tijdens het bezoek beroep doen op een bijzondere groep gidsen, allemaal mensen uit de entourage van Arno: familie, vrienden, vertrouwelingen. Zij nemen je mee op sleeptouw in een heel persoonlijk verhaal. Een rondleiding kan je op voorhand reserveren via de website www.oostende.be/theshowoflife. Wie als individu graag aansluit bij een gidsbeurt, kan in ruil voor UiTPAS-punten een plekje bemachtigen op de instaprondleiding op zondag 21 april om 14.30 uur. Snel zijn is de boodschap, want de plaatsen zijn zeer gegeerd.

Het doek valt met een feest

Nog een datum om met stip in de agenda te zetten is dinsdag 21 mei 2024. Dit is de dag dat Arno 75 zou zijn geworden, en niet toevallig de laatste dag van de expo. En hoe kan je een expo die het leven van een artiest viert beter afsluiten dan met een goed feestje? Het doek over ‘The Show of Life’ valt af met een feest vol muziek en joie de vivre. Iedereen is welkom, meer details worden later bekendgemaakt. Hou de website www.oostende.be/theshowoflife of de sociale media kanalen van Oostende Cultuurstad in de gaten voor meer info.

Praktische informatie:

Expo ‘Arno. The Show of Life’ in de Venetiaanse Gaanderijen Oostende
Nog tot en met 21 mei 2024
Openingstijden:

  • Dinsdag t.e.m. vrijdag geopend van 14.00  tot 17.00 uur
  • Zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur.
  • Tijdens de krokus- en paasvakantie open van dinsdag tot en met zondag, telkens van 10.00 - 13.00 uur en van 14.00 - 17.00 uur
  • Altijd gesloten op maandag

Info en tickets via www.oostende.be/theshowoflife

Extra info UiTloket , uit@oostende.be of 059 25 81 41 (tijdens de openingsuren van het UiTloket)

Gepubliceerd op woensdag 31 januari 2024 14.44 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.