Expo Art Doesn't Pay The Rent

In 1820 ontstond de huidige kunstacademie als tekenschool voor jeugd die eerder geschikt was voor een alternatieve opleiding … De Kunstacademie aan Zee ontgroeide ondertussen ruim de kinderschoenen en staat fier als een kleurrijke vuurtoren in het kunst-educatieve landschap.

KAZ zag voor de tweehonderdste verjaardag graag een groot feest, bij voorkeur met oneindig veel artistieke toeters en bellen, vele vrienden en een knoert van een taart ... We kregen nog de kans niet, maar wat nog niet is zal zeker nog komen! Ondertussen doen we kleinere acties, komen er subtiele ingrepen en tellen we vol spanning af tot het moment dat alles weer kan.

Dit 200 jarig bestaan is meteen de ultieme gelegenheid om ook eens de kunstenaars binnen ons leerkrachtenteam uit te lichten en nodigde een twintigtal leerkracht-kunstenaars van de recentste generatie uit. Zo eren ze ook een beetje op hun manier het 200 jarige bestaan. Je kent het werk of de kunstenaars ongetwijfeld van individuele expo’s, publicaties en kunstenfestivals in binnen of buitenland. Ze hebben een uitgebreid persoonlijk portfolio of een belangrijk spoor in het actuele artistieke landschap. Wie ze kent zal verheugd zijn, wie ze nog niet kent op z’n minst verwonderd.

Benieuwd? Neem dan nu al een kijkje op deze digitale expo en ontdek hoe zij een pluk nemen uit hun oeuvre of nieuw werk creëren. Het is de kunstacademie die hen bindt en de tijd die deze werken vorm geeft. Ze pakken uit met heel veel diversiteit, zowel in techniek, vormgeving, medium of inhoud, elk vanuit hun specifieke artistieke proces. Vormgeven aan tijd is zeer persoonlijk, voor sommigen is dat feest, voor anderen is dat (r)evolutie! Geen groot bal, maar toch een beetje feest en uiteraard een taart.

donderdag 26 november 2020
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.