Expo 'Ostênsjhe Klaps' van start

Willy Bosschem, een veelzijdige duizendpoot die alle kunstvormen aankan, mag op 10 januari 90 kaarsjes uitblazen. Reden genoeg om hem uitgebreid in de bloemetjes zetten. De stad Oostende eerst de kunstenaar met een tentoonstelling in de Nieuwe Gaanderijen.

Willy Bosschem beheerst vele kunsttechnieken en vond zelf de 'smoke art' techniek (kunst uit vuur en roet geboren) uit. Hij behandelt geëmailleerde panelen met een fakkel en bewerkt die dan met verf, penseel, naalden en zijn vingers. Nu nog, op de dag van vandaag, is hij de enige die die specifieke techniek beheerst. Willy Bosschem is bij het brede publiek vooral bekend om zijn wekelijkse cartoons in de Zondag en in de Krant van West-Vlaanderen onder de naam WéBé. Daarnaast is hij ontwerper van theater- en televisiedecors, tientallen postzegels (België, Rwanda, Senegal), een groot aantal affiches en logo's, van wandtapijten en monumentale muurdecoraties. 

In 1953 trad hij in dienst van het Casino-Kursaal als dienstchef van de Kunststudio voor publiciteit en decoratie. Hij werd dan in 1965 public-relations officer en directeur van de persdienst, publiciteit en public relations. In de loop van de daaropvolgende jaren heeft hij in het Kursaal ongeveer 280 tentoonstellingen georganiseerd. 

Praktisch 

De fototentoonstelling 'Ostênsjhe klaps' met cartoons van Willy Bosschem en Oostendse spreuken van Roland Desnerck loopt van 6 januari tot en met 2 maart 2020 in de Nieuwe Gaanderijen op de zeedijk.

Gepubliceerd op dinsdag 7 januari 2020 15.31 u.