Praktisch en tickets

Praktisch en tickets

Hoofdthemas

Waar

Venetiaanse Gaanderijen
Hoek Zeedijk / Parijsstraat
8400 Oostende

Openingsuren

19.12.2023 – 21.05.2024 
dinsdag t.e.m. vrijdag: 14.00 – 17.00 uur
zaterdag en zondag: 10.00 - 13.00 en 14.00 - 17.00 uur
tijdens de krokus- en paasvakantie geopend van dinsdag t.e.m. zondag: 10.00 - 13.00 en 14.00 - 17.00 uur
telkens gesloten op maandag.

We raden aan om ten laatste om 16.00 uur je bezoek te starten. Een bezoek aan de expo duurt ca. 1 à 1,5 uur. 

Tickets

Hier koop je snel, gemakkelijk en veilig jouw tickets online. Telefonische reservaties kunnen via het UiTloket op het nummer 059 25 81 41. Ook aan de onthaalbalies van de Venetiaanse Gaanderijen, het UiTloket en Toerisme Oostende kan je terecht voor een ticket. Koop je je tickets online of in voorverkoop aan de balie van het UiTloket of Toerisme Oostende? Dan krijg je een euro korting op de toegangsprijs.

  • basisprijs 10 euro / voorverkoop 9 euro
  • reductietarief 5 euro
    studenten t.e.m. 25 jaar, personen met een beperking (+ 1 begeleider aan zelfde tarief), vrienden Mu.ZEE, personeel van de stad Oostende*
  • UiTPAS-kansentarief Oostende 2 euro
  • Gratis voor kinderen en jongeren t.e.m. 18 jaar of in ruil voor 15 UiTPAS-punten

*De bewijsstukken die recht geven op de reductietarieven of gratis tarief moeten op vraag vertoond worden aan de ingang.

Groepsbezoeken (met gids)

Je kan de tentoonstelling in groep bezoeken na reservatie. Dit kan, met of zonder gids. Dit kan tijdens de openingsuren van de tentoonstelling (dinsdag tot en met zondag, om 14u30 of 15u30), of op donderdag-, vrijdag en zondagmorgen om 9.00 uur of 10.30 uur, mits met een meerprijs van 20 euro (forfait per groep). Voor die prijs heb je de hele expo voor jezelf!

Reserveer hier je groepsbezoek

LABO mu-zee-um vzw

Kunsteducatieve draaischijf mu-zee-um vzw organiseert workshops voor alle leeftijden. Bij de LABO’s staat het experiment voorop. Proeven van kunst en cultuur, daar gaat het om. In een rist aan gevarieerde workshops en ateliers worden allerlei technieken ontdekt.

Op woensdag 27 maart 2024 (19.30 - 21.00 uur) organiseert mu-zee-um vzw een LABO Volwassenen met o.m. een rondleiding door Danny Willems. De deelnameprijs bedraagt € 14,00 EUR (€ 2,80 kansentarief Oostende). Inschrijven kan via www.mu-zee-um.be

Toegankelijkheid

De Venetiaanse Gaanderijen verwelkomt graag bezoekers met een beperkte mobiliteit. Kom je met een begeleider, meld je dan aan bij de balie van de Venetiaanse Gaanderijen, zijde Zeedijk. Kom je alleen en heb je assistentie nodig? Bel (tijdens de openingsuren van de tentoonstelling) naar het nummer 059 80 13 30.
De Venetiaanse Gaanderijen zijn partner van de European Disability Card. Bij vertoon van een geldige EDC-kaart kan men aanspraak maken op het reductietarief. 

Bereikbaarheid en faciliteiten

Te voet, met de fiets, of liever met het openbaar vervoer? Alle informatie over fietsverhuur, dienstregelingen of parkeren kan je hier raadplegen. 

Wijs me de weg!

Op zoek naar openbare toiletten in de buurt? Raadpleeg het plasplan

Honden

Honden zijn niet toegestaan in de tentoonstellingsruimte om de veiligheid en het comfort van onze bezoekers te waarborgen en dat van de tentoongestelde (en vaak zeer fragiele werken).  Dit beleid is van toepassing op alle honden, met uitzondering van blindengeleidehonden. Blindengeleidehonden zijn welkom in de tentoonstellingsruimte, omdat ze essentieel zijn voor de mobiliteit van hun eigenaren.

Organisatie en ticketvoorwaarden

Heb je nog een vraag? Neem gerust contact op met het UiTloket.

Vindictivelaan 1
8400 Oostende
T 059 25 81 41
uit@oostende.be

Ticketvoorwaarden: 

  • Tickets worden niet geruild, noch terugbetaald.
  • Tickets doorverkopen is in principe verboden. Het is alleen toegelaten om occasioneel door te verkopen en dat zonder winst te maken.
  • Gratis, promotionele of bevoorrechtte tickets mogen in geen enkel geval doorverkocht worden.
  • Meer info? Lees hier de uitgebreide ticketvoorwaarden van het UiTloket.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.