Diefstal uit voertuigen: Politie en Stad Oostende voeren extra controles uit

De laatste maanden was er in Oostende een toename van het aantal diefstallen uit voertuigen. Daarom voeren Politie en Stad Oostende extra controles uit en zetten ze bijkomend in op preventie. Het aantal diefstallen neemt sinds eind december terug af.

De laatste maanden van 2019 was er in Oostende een toename van het aantal diefstallen uit voertuigen. In november werden er 51 en in december 62 diefstallen geregistreerd. Ook in oktober 2018 was er een dergelijke piek (55). De Lokale Politie en het Stad Oostende zetten in op preventie, sensibilisering en extra controles om het probleem tegen te gaan.

In het stadhuis, wijkkantoren en ontmoetingscentra worden flyers verspreid die oproepen om geen waardevolle voorwerpen (zichtbaar) achter te laten in je wagen. De gemeenschapswachten voeren daarop meerdere controleacties uit. Als er waardevolle spullen zichtbaar zijn in auto’s, nemen ze contact op met de Lokale Politie die de eigenaar opzoekt en aanspreekt.

Zowel de gemeenschapswachten als de interventiediensten van de Lokale Politie houden een extra oogje in het zeil in de straten waar de meeste diefstallen zich voordoen. Het aantal diefstallen neemt sinds eind december terug af maar wordt -uiteraard- nauwlettend verder opgevolgd. 

Gepubliceerd op vrijdag 10 januari 2020 0.00 u.