Stad Oostende koopt extra elektrische strandrolstoel aan voor minder mobiele mensen

Onder de noemer ‘Zon, Zee…Zorgeloos’ kunnen minder mobiele personen genieten van een aangepaste strandbeleving in Stad Oostende. Zo kunnen bezoekers er terecht voor toegankelijk strandmateriaal zoals onder meer rolstoelen, manuele strandrolstoelen en een elektrische strandrolstoel.

De elektrische strandrolstoel blijkt een groot succes en daarom heeft de Stad nu beslist om een extra elektrische strandrolstoel aan te kopen.

Zon, Zee…Zorgeloos is een project van Inter, de provincie West-Vlaanderen en de deelnemende kustgemeenten. In Oostende is er een toegankelijk toilet bij het strand aan de parking ter hoogte van de Diksmuidestraat, een toegankelijke omkleedruimte met douche, een hooglaagbed en tillift, voorbehouden parkeerplaatsen, een toegankelijke tramhalte (Ravelingen) en strandrolstoelen die gratis te ontlenen zijn.

Daarnaast kunnen minder mobiele personen bij de Zon, Zee…Zorgeloos-container kosteloos heel wat toegankelijk strandmateriaal ontlenen. Het aanbod bestaat uit twee rolstoelen, twee manuele strandrolstoelen, een rollator, zes tiralo’s en een elektrische strandrolstoel. Maar liefst 145 bezoekers maakten deze zomer gebruik van de elektrische strandrolstoel. Vorig jaar waren dat er 122. De elektrische strandrolstoel was  zo’n groot succes dat de Stad nu beslist heeft om een extra elektrische strandrolstoel aan te kopen. Zo kunnen mensen die minder mobiel zijn optimaal genieten van zon, zee en strand.

De container van Zon, Zee…Zorgeloos is nog tot en met 1 oktober 2023 open op zaterdag- en zondagnamiddag van 13.00 tot 17.30 uur.

Het belang van een initiatief zoals Zon, Zee... Zorgeloos wordt zeer duidelijk aangetoond door de talrijke reacties die in het gastenboek zijn achtergelaten. Enkele van deze reacties zijn: 'Voor het eerst in lange tijd heb ik echt het gevoel gehad dat ik een ontspannen strandwandeling kon maken' en 'Eindelijk kon ik de zee weer van dichtbij ervaren zonder me zorgen te hoeven maken over grote risico's.'

Gepubliceerd op vrijdag 8 september 2023 11.18 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.