Fietsdiploma's voor volwassenen uitgereikt

De Stad heeft het bestaande aanbod van fietslessen voor volwassenen dit jaar fors uitgebreid, waardoor Oostende nu lessen kan aanbieden aan 180 in plaats van 40 cursisten, om het probleem van vervoersarmoede verder aan te pakken. Daarvoor werkt de Stad aan Zee samen met De Fietsschool van Mobiel 21.

Op donderdag 26 oktober eindigden de eerste twee lessenreeksen voor volwassenen. De 27 geslaagde deelnemers kregen ter plaatse hun fietsdiploma overhandigd en zijn voortaan in staat om zich op een veilige manier met de fiets in het verkeer te begeven. De Stad kon hiervoor rekenen op een financiële inbreng van de Vlaamse overheid via het ‘Plan Samenleven’ dat tal van acties ondersteunt die leven in diversiteit bevorderen.

Dankzij het geduld en enthousiasme van 13 vrijwillige fietslesgevers zijn een pak mensen voortaan in staat om zich per fiets te verplaatsen om boodschappen te doen, de kinderen van school te halen of om simpelweg te genieten van een ontspannende fietstocht. Alle vrijwilligers kregen hiervoor een specifieke opleiding, zodat ze de cursisten optimaal en op maat kunnen begeleiden.

De volgende 15-delige lessenreeksen voor volwassenen starten op donderdag 1 februari 2024. Inschrijven kan nog steeds via www.oostende.be/fietslessen en kost 40 euro of 8 euro met de UiTPAS aan kansentarief.

Gepubliceerd op donderdag 26 oktober 2023 13.30 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.