Fietslessen voor volwassenen: iets voor jou?

In Oostende wordt heel wat gefietst. Het is dan ook een gezonde, goedkope en vaak snelle manier om je te verplaatsen naar de winkel, de school, familie, het ziekenhuis, met de kinderen fietsen, ... Toch kan (nog) niet iedereen fietsen. Stad Oostende wil daar verandering in brengen.

Oostende biedt de kans aan volwassenen om te leren fietsen

Kunnen fietsen is dus belangrijk, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom organiseert de Stad binnenkort fietslessen voor volwassenen, waarbij de deelnemers na het volgen van de lessen in staat zijn om zich per fiets veilig te verplaatsen in de stad.

Afhankelijk van de fietsvaardigheden volgen de deelnemers één of meer modules, die bestaan uit meerdere lessen:

  • Module 1: Basisvaardigheden

In deze module leer je in een veilige omgeving basisvaardigheden om te leren fietsen. De fietsbegeleiders leren u in een aantal lessen starten, stoppen, draaien, sturen en je fiets kennen.

Module 1 bestaat uit vier lessen van anderhalf uur, die worden gegeven van 7 tot 10 oktober 2019. Inschrijven kost 10 euro. Wie in aanmerking komt voor een kansentarief betaalt 2 euro.

 

  • Module 2: Verkeersvaardigheden

In deze module leer je nog steeds in een veilige omgeving de verkeersvaardigheden die je nodig hebt om op de baan te fietsen. De fietsbegeleiders leren je op een veilige manier opstappen en vertrekken, vertragen en stoppen, richting aangeven, achterom kijken, het nemen van obstakels en een aantal verkeersregels die hiermee gemoeid zijn.

Module 2 bestaat uit vier lessen van anderhalf uur, die worden gegeven van 14 tot 17 oktober 2019. Inschrijven kost 10 euro. Wie in aanmerking komt voor een kansentarief betaalt 2 euro.

 

  • Module 3: Leren fietsen op straat en in de stad

Tijdens deze module oefen je de basisvaardigheden en de verkeersvaardigheden tussen het verkeer en in de stad. Onder begeleiding van de fietsbegeleiders wordt het oefenterrein verplaatst naar de stad. In deze module komt ook fietseducatie en zelfredzaamheid aan bod.

Module 3 bestaat uit vier lessen van twee uur, die worden gegeven van 21 tot 24 oktober 2019. Inschrijven kost 15 euro. Wie in aanmerking komt voor een kansentarief betaalt 3 euro.

 

Deelnemers mogen met hun eigen fiets deelnemen. Er worden ook fietsen voorzien door de Stad. Per module worden 20 personen toegelaten, die de lessen afwerken in groepen van 10.

 

Inschrijven

Inschrijven is verplicht en kan door de deelnemer zelf of door een organisatie. De betaling gebeurt voorafgaand aan de lessenreeks bij de dienst Sport of bij de sociale partners.

Schrijf in

 

Programma

Module 1, elke dag van  7 tot 10 oktober

  • Groep voormiddag: 9.30-11.00 uur
  • Groep namiddag: 13.30-15.00 uur

Module 2, elke dag van 14 tot 17 oktober

  • Groep voormiddag: 9.30-11.00 uur
  • Groep namiddag: 13.30-15.00 uur

Module 3, elke dag van 21 tot 24 oktober

  • Groep voormiddag: 9.30-11.30 uur
  • Groep namiddag: 13.30-15.30 uur
Gepubliceerd op vrijdag 6 september 2019 12.01 u.