Fietspad Groenendijk

Fietspad Groenendijk

Hoofdthemas

Sinds september 2017 is het fietspad Groenedijk klaar, een nieuw stukje Groen Lint dat dwars doorheen de vuurtorenwijk loopt!
 

Het pad loopt langsheen de groenzone van het ontmoetingscentrum “de Ballon”en de volkstuinen Groenedijk. Het pad bestond grotendeels uit boomschors, en was dus zeer fietsonvriendelijk. De breedte van het nieuwe pad bedraagt 3m en er is een gemengd gebruik voor fietsers en voetgangers, zoals de paden in het Maria Hendrikapark.

Er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om nieuwe “dynamische verlichting” te plaatsen langsheen het nieuwe fietspad. Dit is “energievriendelijke” verlichting die oplicht wanneer er een fietser of voetganger langskomt, en dan weer dimt tot een basisverlichting indien er geen passage is. Het betreft een pilootproject, indien de evaluatie positief is, wordt dit nog op ander plaatsen toegepast.

Langs het tracé worden er tevens verschillende wateraftakpunten voorzien voor de volkstuinders en een compostplaats. We maakten ook van de gelegenheid gebruik om nieuwe omheiningen te voorzien langs de volkstuinen. (in beheer van de volkstuinvereniging, Tuinhier Oostende)

Het nieuwe fietspad is ca 600 m lang.