Fietspad Pegasus-De Nieuwe Koers

Fietspad Pegasus-De Nieuwe Koers

Hoofdthemas

Een fietsveilige verbinding naar Atheneum Pegasus tussen de wijken Stene en Mariakerke.
 

Het Masterplan Groen Lint voorziet een 37 km lange fietsroute rond de stad Oostende. Bij het uittekenen van het plan bleek duidelijk dat het huidige traject hier en daar verbeterd kon worden. Door het Groen Lint te verleggen van de Duinkerkseweg naar zijn huidige nieuwe locatie, maken we niet enkel een mooier traject, we krijgen ook een fietsveilige verbinding naar Atheneum Pegasus.

De aanleg van het nieuwe fietspad kadert in het 'Masterplan Nieuwe Koers', de verdere ontwikkeling van het Groen Lint, en de heraanleg van de Steense dijk. De werken werden gerealiseerd in de winter van 2017.

De nieuwe en veilige fietsverbinding ter hoogte van de oefenrenbaan zal later via de Prins Roselaan en de Spalaan aansluiten op het verdere Groen Lint, nl. Park de Nieuwe Koers. De start van de aanlegwerken van die zone is voorzien in september 2017, met opening in september 2018. Op dit driehoekige terrein langs de Duinkerkseweg zullen er een woonzorgcentrum, een evenementenweide, een sterrenwacht (Astropolis) en een buurttuin worden ondergebracht.

Met de volledige ontwikkeling van de Nieuwe Koers wil de stad Oostende uiteindelijk een nieuwe publieke ruimte creëren met een duidelijke parkfunctie voor omwonenden en passanten. De nieuwe ruimte moet een groene verblijfplek worden die eveneens een veilige verbinding maakt tussen de wijken Stene, Mariakerke en Nieuwe Koers.