Fietsparkeren

Hoofdthemas

Stad Oostende wilt Fietsstad aan Zee worden. Hiervoor levert de stad heel wat inspanningen. De stad heeft diverse troeven waar je het gemakkelijkst en het snelst van kan genieten met de fiets. Als je met de fiets komt, wil je deze natuurlijk ook ergens vlot, veilig en dichtbij kunnen parkeren.

Fietsparkeren in het centrum

Het centrum van onze stad is compact en goed bereikbaar te voet of met de fiets. Er is plaats voor 900 fietsen. Binnenkort worden er een 50-tal nieuwe fietsnietjes bijgeplaatst, goed voor 100 extra fietsen. Dit gebeurt op strategische plaatsen, in de buurt van attractiepolen en handelszaken. Zo kan je met de fiets tot voor de deur van jouw favoriete winkel rijden. Onder het station zijn er meer dan 1400 plaatsen om je fiets veilig te stallen.

Ook zet de Stad in op tijdelijke fietsenstallingen. Na positieve evaluatie kunnen deze fietsenstallingen een vaste plaats krijgen. Tenslotte kan je ook steeds je fiets veilig onder de fietsparking van het station zetten.

Bekijk hier alle fietsparkeerplaatsen in het centrum op een plannetje1,3 Mb(pdf)

Wil je als handelaar fietsnietjes aan te vragen, dan kan je dit doen via mobiliteit@oostende.be.

Park & Bike

Met de fiets kan je, ook tijdens drukke perioden, je het vlotst doorheen de stad en naar zee verplaatsen.

De randparking aan de Ankerstraat biedt gratis parkeerplaatsen waarbij je met de fiets vlot de gratis overzetboot naar het centrum kan nemen. Een fijne belevenis voor het volledige gezin.

Je vindt aan het station van Oostende ook een Fietspunt. Kom dus met de trein of parkeer de wagen in de NMBS-parking en huur een fiets. Je kan er ook fietsen voor groepen huren of voor mensen met een beperking.

Fietsparkeren bij evenementen

In Oostende valt er altijd wel iets te beleven. Om het fietscomfort bij evenementen te verhogen, plaatsen we bij zo veel mogelijk evenementen tijdelijke fietsenstallingen.

Zo kan je de fiets gratis, comfortabel en dichtbij het evenement parkeren. Wedden dat je er sneller bent dan met de auto?

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.