Fietsparkeren

Hoofdthemas

Stad Oostende wilt Fietsstad aan Zee worden. Hiervoor levert de stad heel wat inspanningen. De stad heeft diverse troeven waar je het gemakkelijkst en het snelst van kan genieten met de fiets. Als je met de fiets komt, wil je deze natuurlijk ook ergens vlot, veilig en dichtbij kunnen parkeren.

Op de volgende kaart kan je de locaties van fietsnietjes terugvinden. Je kan deze terugvinden aan heel wat diverse handelszaken en diverse attractiepolen.

Kaartje voorlopig in opmaak

Park & Bike

Met de fiets kan je, ook tijdens drukke perioden, je het vlotst doorheen de stad en naar zee verplaatsen.

De randparking aan de Ankerstraat biedt gratis parkeerplaatsen waarbij je met de fiets vlot de gratis overzetboot naar het centrum kan nemen. Een fijne belevenis voor het volledige gezin.

Je vindt aan het station van Oostende ook een Fietspunt. Kom dus met de trein of parkeer de wagen in de NMBS-parking en huur een fiets. Je kan er ook fietsen voor groepen huren of voor mensen met een beperking.

Fietsparkeren bij evenementen

In Oostende valt er altijd wel iets te beleven. Om het fietscomfort bij evenementen te verhogen, plaatsen we bij zo veel mogelijk evenementen tijdelijke fietsenstallingen.

Zo kan je de fiets gratis, comfortabel en dichtbij het evenement parkeren. Wedden dat je er sneller bent dan met de auto?