Fietstaxi
Let op! De fietstaxi rijdt enkel tijdens de weekends van juni en september én in juli en augustus. 
 
Tijdens de zomermaanden kan je als minder mobiele persoon of persoon met een beperking de fietstaxi reserveren. Dat is een speciale taxi die mensen voert vanuit het centrum tot aan Petit Paris en van het strand tot aan Mariakerke. De fietstaxi is er voor korte ritten. Gebruikers worden thuis opgepikt (in de buurt van het centrum) of op het stationsplein.
 
Tussen de ritten door vat de fietstaxi post op het Stationsplein (officieel het Oostende-Doverplein) aan de rotonde van Fietspunt. Ook minder mobiele mensen die met de trein aankomen kunnen er een beroep op doen om tot aan de standplaats van de taxi’s gebracht te worden. Daarvoor is geen reservatie nodig. Het aanbod van de fietstaxi is gratis. 

Wanneer rijdt de fietstaxi

  • In juni en september: in het weekend na reservatie de dag voordien of de dag zelf. De fietstaxi vat post op het Stationsplein. 
  • In juli en augustus: elke dag van 10.00 tot 18.00 uur.

Reserveren

Reserveren kan elke werkdag tijdens de kantooruren op het nummer 0474 49 32 83
 of via toegankelijkheid@oostende.be
 

Zo houden we de fietstaxi veilig

  • De chauffeur van de fietstaxi draagt een fluohesje.
  • Tussen de ritten door wordt de cabine telkens gereinigd voor de volgende passagier. 
  • De elektrisch aangedreven motor van de fietstaxi laat een werkgebied toe van het centrum tot aan Petit Paris en tot aan het strand van Mariakerke.
  • De fietstaxi rijdt op de rijweg (niet op het fietspad), maar mag niet op gewestwegen of tegen het eenrichtingsverkeer in rijden.