Fototentoonstelling en film in de stallingen

In de stallingen onder de tribune ontdek je dankzij een fototentoonstelling ‘Stedenband in beeld’ verrassende kanten van onze zusterstad Banjul.

Deze fototentoonstelling is geïnspireerd door de stedenband tussen Oostende en Banjul. Het fotoproject is het resultaat van een participatieve aanpak waarbij een oproep werd gelanceerd om foto’s gerelateerd aan de stedenband in te sturen. De foto’s van niet-professionele fotografen werden geselecteerd door Luc Cuylle, voormalig grafisch vormgever van de Stad Oostende en Yvon Poncelet, fotograaf, docent en gepassioneerd door fotografie.

De foto’s werden hoofdzakelijk in Banjul gemaakt door reizigers afkomstig uit Oostende. Het verhaal van de stedenband tussen Oostende en Banjul is fascinerend en inspirerend en biedt de kans aan burgers om de wereld te ervaren vanuit een uniek perspectief.

De selectie toont de schoonheid van dialoog, wederkerigheid en cultuur. De portretten van jong en oud en de straatscenes tonen het leven van alledag, zoals de verschillende fotografen dit hebben ervaren.
De geselecteerde foto’s werden gemaakt door Henk Broidioi, Tatjana Bonne, Helene Clybouw, Nadine Devos, Greet Delye, Peter Fremout, Ousman Jobe, Josette Marchand, Philip Monseweyer, Jolien Phlips, Joris Pollet, Kim Rooms, Willy Sibiet, Marie Tavernier, Dries Van den Saffele en Nick Vermael.

Films van Henri Storck voeren je terug naar het Oostende van weleer.

Storck was geruime tijd de “officiële cinegrafist”” van stad Oostende. Hij maakte poëtische en surrealistische kortfilms, maar ook documentaire films waarin Oostende vaak een centrale rol speelt. In zijn geboortestad werd Henri Storck omringd door kunstenaars zoals Spilliaert, Ensor, Permeke en Labisse. In Brussel sticht Storck het Centre de l’Audio-visuel à Bruxelles (C.B.A.) en het Centre du Film sur l’Art (C.F.A.). In 1938 richt hij mee het Koninklijk Filmarchief in Brussel op.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.