De finalisten

Hoofdthemas

Een moestuin in je wijk? (Raversijde)

Zie jij een collectieve moestuin in Raversijde wel zitten? Enkele bewoners van Raversijde alleszins wel! Naast het organiseren van gezamenlijke activiteiten en workshops in OC Ter Yde, kan je tot rust komen in de collectieve tuin van de wijk. Help jij graag mee aan een groener Raversijde? Stem dan op dit project!

Zin in een feest in je wijk? (Vuurtoren)

Meer feest voor jong en oud, naast je deur. De Vuurtorenwijk is daar de perfecte locatie voor! Enkele lokale partners slaan de handen in elkaar om gezellige, leerrijke en vooral te gekke evenementen op poten te zetten voor iedereen in de wijk. Zie jij die evenementen wel zitten? Stem dan op dit project!

Een eigen streekbier voor je wijk? (Centrum)

Samen met de bewoners van de centrumwijk willen we een eigen streekbier maken. We hopen dan ook om samen met jullie te kunnen genieten van het biertje. Door een centrale moestuin te creëren, waar we hopplanten en seizoensgebonden groenten kweken, komen wijkbewoners samen. Jong én oud. De oogst van de hopplanten zetten we in als basis voor onze streekbiertjes. Zie jij zo’n eigen streekbier wel zitten? Stem dan op dit project!

Een volkstuin in je buurt? (Vuurtoren)

Als buurtbewoners van de Vuurtorenwijk streven we naar een SAMEN-moestuin. Een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten op een informele manier en kunnen genieten van alle het genot dat de natuur kan bieden. Zie jij het zitten om samen met je buren te werken aan een volkstuintje en erna te genieten van een oogstfeest? Stem dan op dit project!

Meer ontmoeten in je wijk? (Konterdam - Meiboom)

Het buurthuis in de Vogelwijk is nu al een gezellige plaats voor buurtbewoners, maar enkele enthousiaste buren willen de wijk nog meer laten bruisen. We hadden graag toffe activiteiten zoals een ontbijt of een kaartavond georganiseerd. Zie jij zo’n leuke thema-avonden wel zitten? Stem dan op dit project!

Een gezellige markt in je buurt? (Zandvoorde)

Als inwoners van de wijk Zandvoorde zien we een themamarkt in de wijk volledig zitten. Een markt waar lokale gerechten worden geserveerd en waar de focus ligt op samenkomen en gezellig samen zijn. Heb je dus goesting in een markt die tegelijk een buurtfeest is? Stem dan op dit project!

De wijk helpen met je buren? (Stene)

Als bewoners van Stene slaan we graag de handen in elkaar om buurtbewoners te helpen. Met Clean Team stellen we een ploegje samen, waar vrijwilligers instaan voor verschillende activiteiten zoals afval ophalen of een ‘geefplein’ organiseren. Zie je zo’n concept wel zitten? Stem dan op dit project!

Meer sport en spel in je wijk? (Mariakerke - Nieuwe Koers)

De omgeving rond de evenementenweide van de wijk Nieuwe Koers is rijkelijk gevuld met bankjes en pleintjes. Om de talrijke sportieve harten van de wijk sneller te doen slaan, streven wij graag naar een nóg sportievere wijk. Wil jij meer sport in onze wijk? Stem dan op dit project!

Schaken voor jong en oud? (Centrum)

Schaaktoernooien voor jong en oud, in de Venetiaanse Gaanderijen. Dat klinkt als een mooie droom, maar die droom kan werkelijkheid worden! Elk jaar zouden er meerdere schaaktoernooien georganiseerd worden, mét zicht op zee. Zie jij zo’n schaaktoernooi wel zitten? Stem dan op dit project!

Wordt Ensor je buurman? (Centrum)

Zie je graag een eerbetoon aan James Ensor in je buurt verschijnen? De bewoners van de Louisastraat alleszins wel! We kwamen met het idee om de lifttoren op de zeedijk om te toveren tot een prachtig eerbetoon aan misschien wel de bekendste Oostendenaar. Zie jij dat ook wel zitten? Stem dan op dit project!

Een film kijken met je buren? (Westerkwartier- Vlaams Plein)

Om bewoners van de wijk Westerkwartier te stimuleren en mensen kennis te laten maken met elkaar, is iedereen welkom voor een potluck in het Westerkwartier met nadien een filmvoorstelling voor jong en oud. Wil jij binnenkort meegenieten? Stem dan op dit project!

Een toffe markt in je buurt? (Konterdam - Meiboom)

In de wijk Konterdam hopen we als wijkbewoners op meer wijkbijeenkomsten. Dit door het organiseren van een maandelijkse markt die op verschillende plekken in de wijk verschijnt. Een plaats waar mensen producten kunnen leren kennen, maar vooral ook samen kunnen zijn. Zie je zo’n markt wel zitten? Stem dan op dit project!

Meer kunst naast je deur? (Vuurtoren)

Als inwoners van de Vuurtorenwijk hebben we de ambitie om alle artistieke talenten samen te brengen op een kunstmarkt. We organiseren naast een markt ook workshops voor alle kunstdisciplines. Alle inwoners kunnen nadien hun kunst tentoonstellen. Zie jij dit kunstige project wel zitten? Stem dan op dit project!

Samen 'stutten' eten in je wijk? (Mariakerke - Nieuwe Koers)

Om wijkbewoners in de Nieuwe Koerswijk op een laagdrempelige en speelse manier samen te brengen, kwamen wij tot ‘Stutten in de Wijk’. Een picknick, een comedyshow, een workshop of openluchtfilm, hopelijk kan je het binnenkort allemaal in de Nieuwe Koerswijk ontdekken! Zie je dit zitten? Stem dan op dit project!

Een mobiel terras naast je deur? (Konterdam - Meiboom)

Als jongeren uit de Vogelwijk kwamen wij tot een uniek project voor onze wijk. Wij zouden graag een caravan omtoveren tot een mobiel terras. Met dit mobiel ‘de Caravo’ willen we activiteiten organiseren om alle wijkbewoners te laten genieten. Wij zijn alvast enthousiast! Jij ook? Stem dan op dit project!

Een plek voor hond en baasje? (Stene)

Dieren brengen mensen samen in Stene. De hondenweide vormt de plek waar mensen samenkomen, ongeacht leeftijd of achtergrond. Mensen kunnen er iets eten en drinken terwijl hun hondjes zich uitleven op de weide. Zin in een ontmoetingsplek voor hond en baasje? Stem dan op dit project!

Een bos naast je deur? (Mariakerke - Nieuwe Koers)

Oostende beschikt over tal van grasveldjes. Wij als wijkbewoners zien dit als de ideale gelegenheid om minibosjes aan te planten. We zouden dit samen met de wijk doen, om de samenhorigheid te bevorderen. Zie jij zo’n minibos wel zitten? Stem dan op dit project!

Gevelbankjes in je wijk? (Westerkwartier - Vlaams Plein)

Om de sociale verbinding in de wijk Westerkwartier te bevorderen, willen de jongeren van PROFO vzw graag gevelbankjes installeren. De bankjes zijn inklapbaar en vergrendelbaar, waardoor buurtbewoners zelf kunnen kiezen wanneer de gevelbankjes beschikbaar zijn. Wil je ook graag gevelbankjes in je wijk? Stem dan op dit project!

Meer bloemen in je wijk? (Vuurtoren)

Bloemen in alle kleuren van de regenboog. Enkele wijkbewoners van de Vuurtorenwijk hebben het idee om de wijk, in de buurt van de sluisvlietstraat, op te fleuren met kleurrijke bloemen . Hiermee worden ook prachtige insecten zoals vlinders en bijen aangetrokken. Wil jij ook meer bloemen zien naast je deur? Stem dan op dit project!

Meer jazz in je wijk? (Westerkwartier - Vlaams Plein)

Als enkele bewoners van de wijk Westerkwartier zouden wij graag de wijk omtoveren tot dé jazzwijk van Oostende. Met een knipoog naar ons jaarlijks West Quarter Festival worden verschillende muzikale lezingen en muziekoptredens georganiseerd. Zie jij die extra jazz wel zitten? Stem dan op dit project!

Een 'VIStival' in je buurt? (Stene)

Om de bewoners van Stene samen te brengen, willen we samen met jullie ons welgekende ‘VIStival’ organiseren. Een muzikale tweedaagse met typische visgerechten uit Oostende in het hart van de wijk. Alle wijkbewoners kunnen meebeslissen over het festival tijdens brainstormsessies. Zie jij zo’n festival wel zitten? Stem dan op dit project!

Een buurtfeest naast je deur? (Stene)

Als bewoners van Stene willen we doorheen het jaar activiteiten voorzien waar bewoners elkaar onmoeten. Denk maar een onze Après-ski waar we de wijkbewoners verwennen met wat lekkers. Of een volksfeest met enkele optredens. Wij staan alvast te popelen om alle buurtbewoners beter te leren kennen. Zie je zo’n gamma van activiteiten ook zitten? Stem dan op dit project!

Een muur vol kunst naast je deur? (Vuurtoren)

Om de opkomende generatie kunstenaars een plek te bieden waar ze hun creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan, hebben enkele buurtbewoners uit de Vuurtorenwijk een tof idee bedacht. Een muur in de wijk gekoppeld aan kunstworkshops. Iedereen kan zich volledig uitleven! Zie jij zo’n kunstige muur wel zitten? Stem dan op dit project!

Themafeesten in je wijk? (Mariakerke - Nieuwe Koers)

Als wijkwerking in Mariakerke willen we de wijk samenbrengen met enkele toffe buurtfeesten. Project Vivaldi zet de 4 seizoenen in de kijker door elk seizoen een leuk themafeest te organiseren. Heb je zin in een Halloweentocht in de herfst of een wijkbarbecue in de lente? Stem dan op dit project!

Een Coverfestival in je buurt? (Konterdam - Meiboom)

De Konterdam is een hechte wijk en enkele buurtbewoners willen die verbondenheid nog wat versterken met een toffe wijkwerking. Alle buurtbewoners zijn welkom op een tiendaagse in de wijk! Geniet van leuke muziek op het Coverfestival en ga samen uit de bol! Zie jij zo’n festival wel zitten? Stem dan op dit project!

Een Regenboogfestival in je wijk? (Centrum)

Het Regenboogfestival brengt buurtbewoners samen om de LGBTQ+ gemeenschap in de stad te versterken. We laten doorheen het jaar het centrum bruisen van leuke optredens, infostands en toffe animatie in een kleurrijk jasje. Het hoogtepunt van het jaar is het welgekende Regenboogfestival op het Vissersplein (wijk Centrum). Zie jij zo’n Regenboogfestival wel zitten? Stem dan op dit project!