Floris Vincke

Floris Vincke (°1990, Brugge) is architect en all-round ontwerper. Zijn werk als projectleider voor grote en complexe architectuurprojecten, krijgt een artistiek tegengewicht onder de naam 'Vincke De Vidts', een samenwerking waarbij gewerkt wordt aan bijzondere en poëtische plekken op het snijvlak van kunst en architectuur.

De voorliefde om buiten de lijntjes van het alledaagse te kleuren levert een boeiend portfolio op met o.a. een 'bakstenen tapijt' in de Vlaamse Ardennen (ism T. Urban), een 'troostrand' op een begraafplaats in Arendonk, drie 'gestalten' als landmark voor een landbouwgebied in Oud-Turnhout en binnenkort ook verschillende rust- en belevingsplekken langs een fietssnelweg bij Brussel. 

Zijn concept 'Oostendse zwaargewichten' won de wedstrijd die Stad Oostende lanceerde voor het ontwerp van een beeld naar aanleiding van sportieve prestaties.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.