Food Shift 2030

Food Shift 2030

Hoofdthemas

Stad Oostende is partner in het project FOODSHIFT 2030 (Food System Hubs Innovating towards Fast Transition by 2030).

De stad ontvangt 302.000 euro van het Europees Horizon 2020 programma en ging in januari 2020 van start. 31 partners uit 11 landen nemen deel, zowel lokale overheden, kennisinstellingen, kmo’s en netwerkpartners.

FoodSHIFT2030 lanceert een ambitieuze omwenteling in de manier waarop we met voedsel omgaan en beoogt een koolstofarme en circulaire toekomst. Het project staat onder leiding van de universiteit van Kopenhagen en wil de doelstellingen samen met burgers en alle mogelijke stakeholders realiseren.

De stad Oostende werkt voor dit project samen met het Instituut voor Landbouw en Visserijonderzoek (ILVO). De stad is binnen het project één van de negen voorbeeld laboratoria, waarbij we onze kennis rond voedselparken zoals De Tuinen van Stene ter beschikking stellen van de andere partners. De stad legt daarbij een focus op lokale voedselproductie, samenwerking met boeren en de Horeca, bewustmaking rond lokale voeding  en nieuwe tewerkstellingskansen in de voedselproductie en verwerking.

Meer informatie op www.foodshift2030.eu


Nieuws

22 04 2020
Stad Oostende promoot korteketenvoeding
Lees hier meer


23 06 2020

De stad Oostende werd uitgenodigd om op het Congres Publieke Ruimte een voordracht te geven het voedselpark van Tuinen van Stene. Ter inleiding werd een film gemaakt over het gebied.
Bekijk hier het filmpje

24 06 2020
Op 24 juni organiseerde Stadslandbouw Nederland een online conferentie met als thema 'voedsel van dichtbij: van stadslandbouw naar korte keten'. Stad Oostende werd uitgenodigd om een getuigenis te brengen over enkele effecten van de covid crisis op voedsel in de stad. De getuigenissen zie je in het filmpje hieronder.

Meer info over de studiedag op https://stadslandbouwnederland.nl/actueel/