Foodsavers - Voedselverdeling

Bedrijf of organisatie in Oostende?

Word partner van Foodsavers!

Aan de slag met voedseloverschotten

Foodsavers is een verzamelnaam voor een groep van regionale organisaties en hun medewerkers, die sociaal aan de slag gaan met voedseloverschotten.

Ze willen voedseloverschotten duurzaam en maatschappelijk nuttig herbestemmen. Een Foodsaver geeft voedseloverschotten nieuw leven.

Ze verzamelen, sorteren en herverdelen het via sociale organisaties en OCMW ’s in de regio, zoals onze eigen sociale kruidenier Antenne, naar kwetsbare doelgroepen.

Minder verspilling

Mensen in armoede kunnen terecht bij verschillende individuele organisaties in de regio voor voedselbedeling. Foodsavers wil niet alleen de verzameling van voedseloverschotten stroomlijnen, maar wil het ook sneller en kwalitatiever distribueren onder die organisaties.

Door de ophaling te centraliseren zorgen ze niet alleen voor een betere toelevering, maar ook dat voedseloverschotten minder verspild worden en een maximale herbestemming krijgen.

Hierbij ontlast Foodsavers lokale welzijnsorganisaties en hun vrijwilligers van hun logistieke & organisatorische taken, waarbij er tijd vrij komt voor een klantenversterkend verhaal.

Samen sterker

Foodsavers regio Middenkust is een project onder regie van Stad Oostende in samenwerking met voedselbank West-Vlaanderen, lokale besturen uit de regio Middenkust en de verschillende voedselhulporganisaties.

Foodsavers rekent hiervoor op leerwerknemers in samenwerking met de dienst tewerkstelling vanuit directie Welzijn. Op deze manier organiseert Foodsavers een sociale werkvloer voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Meer info over de organisatie achter Foodsavers op foodsavers.be.

Contact

Rudolf Opstaele
Verantwoordelijke werkvloerbegeleider  | Foodsavers regio Middenkust
Oudenburgsesteenweg 31 Loods H2
0470 80 08 51
foodsaver.magazijn@oostende.be


JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.