Prikkelarme kermisdag Mijnplein

Daar is de Oktoberfoor. Van 4 oktober tot en met 3 november 2019 ben je welkom op de Oktoberfoor. Op het Wapenplein, de Groentemarkt, het Mijnplein en het Sint-Petrus- en -Paulusplein kun je terecht voor maar liefst 74 attracties. Lees er alles over in de digitale brochure. 

Folder Oktoberfoor 20191Mb(pdf)

Oostende heeft dit jaar op woensdag 16 oktober voor het eerst een eigen prikkelarme kermisdag! Het is een dag waarop de foorkramers de muziek iets stiller zetten en de flitsende lichten dempen. Oordopjes, overzichtelijke grondplannen om de uitstap voor te bereiden en extra tijd om in of uit een attractie te stappen. Deze dag is er speciaal voor kinderen of volwassenen met een beperking, een gedragsstoornis, autisme of epilepsie. Deze maatregelen zorgen ervoor dat iedereen onbezorgd kan genieten van de Oktoberfoor.

Op de hoek van elk plein zal afzonderlijk een uitvergroot plan hangen met de genummerde attracties. Aan elke kassa hangt die dag een plan waarop ook dat nummer staat. Een QR-code op elk plan leid je naar de website van de stad zodat je de opstelling van alle pleinen kan bekijken. Door de schallende muziek te dempen en de flitsende lichten uit te schakelen, wordt een rustige omgeving gecreëerd. De foorreizigers zullen extra tijd voorzien om in- en uit te stappen en aan de kassa’s zijn die dag kosteloos oordopjes te verkrijgen.

Digitale plan Oktoberfoor Mijnplein

Download hier het digitale plan van het Mijnplein.

Een overzicht van alle locaties

Op de hoek van elk plein (Wapenplein, Mijnplein, Groentemarkt en Sint-Petrus-en -Paulusplein) staat één uitvergroot plan met genummerde attracties.

  • Voor het Mijnplein en de Groentemarkt: Hoek Breidelstraat- Kapucijnenstraat op het voetpad
  • Voor het Petrus- en Paulusplein: Naast de molen Rock&Roll op het kermisplein zelf (dit is ter hoogte van de kerk).
  • Voor het Wapenplein: Hoek Kerkstraat-Wapenplein voor het reclamepaneel.

Dit nummer vind je terug op een A4 plan dat aan de ramen van de kassa van de attracties zal hangen. Op alle plannen staat een QR-code. Daarmee word je naar de website van de stad geleid waar je alle plannen ineens kan bekijken.