Forum Positief Uitgaan

Uitgaan is een belangrijk onderdeel binnen de leefwereld van jongeren. De stad Oostende wil jongeren via het Forum Positief Uitgaan informeren en sensibiliseren over veilig en positief uitgaan. Bovendien willen we via dit initiatief jongeren de kans geven hun ervaringen te delen en hun mening te geven over wat goed is en wat beter kan in het Oostendse uitgaansleven.

 

Het Forum Positief Uitgaan, dat enkele jaren terug werd ontwikkeld, is een tweejaarlijks uitwisselingsplatform voor leerlingen van de derde graad secundair onderwijs. Via gesprekken met deskundigen leren jongeren bewuster nadenken over hun leefwereld waarin uitgaan een belangrijke rol speelt. Daarbij worden ze niet enkel geïnformeerd, ze maken ook uitgebreid kennis met alle partners van het initiatief, namelijk het Positief Uitgaansbeleid en Drugbeleid van de Stad, de Lokale Politie en JAC Noord-West-Vlaanderen. Bovendien is het een goede tool om aan de hand van de input van de jongeren, het beleid van de stad te helpen bepalen.

In 2019 werden 17 fora georganiseerd en werden 396 jongeren bevraagd. 

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.