Expo Oostende Oogst

Expo Oostende Oogst

De winnende beelden werden vanaf 15 maart tot en met 9 mei 2023 op een toplocatie in de stad tentoongesteld. Met zicht op zee vanuit het mooiste openluchtmuseum van het land, de Nieuwe Gaanderijen op de Zeedijk, kreeg je een beeld van de polders rond Oostende.

Landbouw, ook dat is Oostende

Wie Oostende zegt, denkt niet meteen aan landbouw. In de groene rand is er niet alleen ruimte voor ontspanning en recreatie, er wordt ook hard gewerkt. Oostende kent een diversiteit aan familiale landbouwbedrijven. Van veeteelt, over korte keten en bio tot hoevetoerisme. Vleesvee, herten en varkens worden op kleine schaal gekweekt. De boeren kweken deels zelf hun voeders voor de dieren en in de rijke kleigrond van de polders wordt ook aan akkerbouw gedaan. Elk bedrijf draagt bij tot de mooie open ruimte aan de rand van de stad. Deze tentoonstelling wil ook deze kant van Oostende laten zien en kadert in de voedselstrategie Oostende Oogst en het Europese project FoodSHIFT2030. Meer info vind je op www.oostende.be/oogst.

Fotowedstrijd ‘Oostende Oogst in beeld’

Tijdens de zomer en herfst van 2021 konden zowel professionele als hobbyfotografen hun beelden inzenden tijdens de fotowedstrijd ‘Oostende Oogst in beeld, focus op de landbouw’. Een professionele jury selecteerde uit de vele inzendingen 27 winnende foto’s. Drie laureaten kaapten een prijs weg. De jury koos unaniem voor Rik Verslype als winnaar. Zijn zwart-witopname toont de voor Oostendenaars zo gekende ganzen langs de Schorrestraat. Ze zijn als het ware bewakers op de weg naar het Oostendse achterland of ‘De Schorre’ in de volksmond. Eens deze wachtpost voorbij, openbaart zich het boerenlandschap met zijn akkers en graaslanden. Roger Verhaeghe en Kathie Danneels kregen de tweede en derde prijs.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.