Foto's WK Veldrijden te koop voor het goede doel

Tijdens het WK veldrijden eind januari stonden er langs het parcours levensgrote pancarten van Oostendse sporters. Daarnaast maakte Gregory van Gansen prachtige beelden van het sportweekend. De foto's en pancarten zijn vanaf 5 mei te koop via UiTPAS Oostende ten voordele van Dyade vzw.

Hoewel het coronavirus roet in het eten strooide van het WK cyclocross op 30 en 31 januari 2021 wilde Stad Oostende, dat het WK samen met het veldritcomité Hooglede-Gits organiseerde, niet bij de pakken blijven zitten. Het wereldkampioenschap bleef, ook zonder publiek, een belangrijk moment voor de stad. Om het Oostendegevoel toch te creëren liet de dienst Sport van stad Oostende levensgrote pancarten van Oostendse sporters maken die tijdens het WK veldrijden langs het parcours te zien waren. Daarnaast maakte fotograaf Gregory Van Gansen kwalitatieve foto’s van het volledige weekend. Een selectie was van 1 april tot en met 30 april 2021 te zien in de Bibliotheek.

Verkoop voor het goede doel

Organisaties als Dyade en Briek vzw spannen zich in om mensen met een beperking een zinvolle tijdsbesteding aan te bieden. Dergelijke organisaties verdienen daarom alle mogelijke ondersteuning. Hun activiteiten maken deze mensen sterker en weerbaarder. De opbrengst van de verkoop van de foto’s en pancarten van het WK Veldrijden staat symbool voor de kracht die personen met een beperking putten uit sport- of andere vrijetijdsactiviteiten.

Ingekaderde foto's en pancartes

Via de website www.oostende.be/cross kan iedereen vanaf 5 mei 2021 tot en met 31 mei de foto’s en pancartes bestellen. Voor een ingekaderde foto of een levensgrote, gesigneerde pancarte betaal je 50 euro per stuk.

Voor het WK veldrijden werden zowel pancartes van recreatieve sporters als van topsporters gemaakt. De recreatieve sporters mochten hun eigen levensgrote portret zelf mee naar huis nemen. De pancartes waar de topsporters zijn op afgebeeld, zijn gesigneerd en worden verkocht voor het goede doel. Op portretten herken je basketballer Servaas Buysschaert, bokser Liridon Fazliu, hordeloper Michael Obasuyi, inline-skatester Sandrine Tas, tennisser Kimmer Coppejans, skateboardster Orapan Arwen Tongkong, voetballer Jelle Bataille en zeilster Emma Plasschaert. De volledige opbrengst gaat integraal naar Dyade vzw en Briek vzw.

Expo loopt nog tot 16 mei

Wie nog meer veldrijden wil beleven kan nog tot 16 mei terecht in de Venetiaanse Gaanderijen in de expo ‘Droogvis, Slijk en Algipan - Vlaamse meesters van de cross’. De tentoonstelling legt de ziel van de cross en zijn coryfeeën bloot met ijzersterke foto’s, straffe verhalen en audiofragmenten van Michel Wuyts, te beluisteren in de ErfgoedApp. ‘Droogvis, Slijk & Algipan’ startte half december en is een groot succes: al meer dan 3.500 bezoekers kwamen langs.

Gepubliceerd op maandag 3 mei 2021 11.31 u.