Nu ook G-sport-initiatieven tijdens Sport aan Zee

Stad Oostende organiseert in samenwerking met verschillende sportaanbieders een gevarieerd sportaanbod tijdens de week voor +16-jarigen. Sinds kort zijn er ook G-inclusieve activiteiten voor personen met een beperking.

Ieder jaar kunnen de Oostendenaars genieten van een ruim en voordelig sportaanbod via Sport aan Zee. Er is van maandag tot vrijdag telkens keuze uit tientallen Sport aan Zee-activiteiten waarbij wordt samengewerkt met Oostendse sportclubs. Sinds kort zijn er ook G-inclusieve activiteiten. 

G-inclusieve activiteiten 

De G-inclusieve activiteiten zijn geschikt voor sporters met en zonder beperking. Er is geen enkele ervaring vereist.  Elke woensdag om 10.30 uur kunnen G-sporters terecht in ontmoetingscentrum ’t Viooltje voor Zit je Fit en/of elke vrijdag in ontmoetingscentrum Ter Yde om 13.30 uur. Ook tafeltennis is sinds kort een G-inclusieve activiteit. Die activiteit vindt elke vrijdag om 19.30 uur plaats in Sportcentrum Mr. V-Arena.  

Voor het eerst voegen we met Zit Je Fit en tafeltennis twee G-inclusieve activiteiten toe aan het aanbod van Sport aan Zee. Dat stelt mensen met en zonder beperking in staat om samen te sporten en te bewegen. Onze toewijding aan G-sport is duidelijk, want ons doel is om gelijke kansen te creëren voor iedereen om deel te nemen.

Mensen met een beperking vinden soms moeilijk alleen de weg naar dergelijke activiteiten. Daarom kunnen ook hun begeleiders kosteloos deelnemen. Deelnemen kan met een sportkaart die 30 euro kost en goed is voor 10 deelnames. Met een UiTPAS-kansentarief kost de beurtenkaart 6 euro. Vooraf inschrijven is niet nodig. De kaart is strikt persoonlijk en is te koop via het UiTloket in het Stadhuis, Vindictivelaan 1.  

Meer weten? www.oostende.be/sportaanzee  

Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 0.00 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.