4 augustus - Gambiaanse fabels en wondervertellingen

Hoofdthemas

Read this page in English.

Kathelijn Vervarcke bracht op 4 augustus 2023 een aantal door haar geselecteerde Gambiaanse fabels en wondervertellingen uit het oeuvre van Cornelius Gomez en Awa Jaw-Auber. Met de publicatie van ‘Gambian folk tales and fables’ beoogden de auteurs om de uitstervende kunst van het vertellen van verhalen bij het haardvuur nieuw leven in te blazen. 
Het publiek genoot van een stukje authentieke Gambiaanse volkscultuur vol levenswijsheden en liet zich onderdompelen in een wonderbaarlijke wereld waar dieren, geesten en mensen een centrale rol spelen. 

Kathelijn Vervarcke schrijft scenario's, historische werken en romans. Ze stichtte de theatergroep De Dakbroeders. Daarnaast werkt ze als leerkracht Nederlands in GO! Athena Oostende Campus Centrum. Ze ontving in 2023 de prijs van de Oostendse Cultuurraad voor haar indrukwekkend oeuvre en omdat zij jongeren in contact brengt met cultuur. 

De verhalen zijn bedoeld voor iedereen vanaf 10 jaar. Kennis van de Nederlandse taal is aangewezen.

4 augustus, 10.00-10.45 uur, WonderWaai, Leopoldpark

Met de steun van de Provincie-West-Vlaanderen.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.