Oostende van 6 naar 10 restaurants in Gault & Millau gids

De feestdagen komen dichter en naar goede gewoonte komt de nieuwe culinaire gids van Gault & Millau Belgium dan uit. Zij beoordelen restaurants in heel België. Er zijn dit jaar maar liefst vier Oostendse nieuwkomers, bovenop de zes Oostendse restaurants die al in de gids stonden.

Dat Oostende de hoofdstad van de Garnaalkroket was, was al duidelijk na het uitverkochte Garnaalkrokettenfestival in oktober. Maar dat ook fijnproevers blijven hier niet op hun honger zitten, bewijzen we met de nieuwe cijfers van de Gault & Millau gids. Met maar liefst vier nieuwkomers, die ook meteen mooie scores halen, wordt het totaal aantal Oostendse restaurants in de gids naar 10 gebracht. 

Het versterken van het culinair imago en product van Oostende, is een belangrijk doel. Deze nieuwe vermeldingen in Gault & Millau tonen dat we op de goede weg zijn en geven veel zin om de komende jaren verder te investeren. We kunnen met z'n allen trots zijn op alle Oostendse restauranthouders en de inspanningen die ze de voorbije jaren geleverd hebben.

Toerisme Oostende vzw voert extra promotie onder het label Food’Oostende. Daar kan je de nieuwste Oostendse hotspots ontdekken, maar worden ook de verhalen van de Oostendse chefs en de lokale producten in de verf gezet. Toerisme Oostende vzw zal in 2022 ook uitpakken met culinaire evenementen als A’ l’Ostendaise - Kom Proeven! en het Garnaalkrokettenfestival.

Gepubliceerd op dinsdag 14 december 2021 16.30 u.