Deel van de Lijndraaierstraat tijdelijk afgesloten

In de Lijndraaierstraat duiken verschillende scheuren op in het wegdek door een geraakte drinkwaterleiding. De weg is tijdelijk afgesloten tussen de Graaf de Smet de Naeyerlaan en Lijndraaierstraat 36.

Er zijn private werken bezig voor de bouw van een woning in de Lijndraaiersstraat. Tijdens de uitvoering hiervan werd een drinkwaterleidinggeraakt. Hierdoor zijn er scheuren ontstaan in het wegdek tot aan het trottoir.

Uit voorzorg is de Lijndraaiersstraat, tussen de Graaf de Smet de Naeyerlaan en de Lijndraaiersstraat 36, volledig afgesloten voor alle verkeer tot de problemen zijn opgelost. Ook fietsers en voetgangers mogen om veiligheidsredenen niet door. De drinkwaterleiding in deze zone is afgesloten. De werken worden opgevolgd en de zone wordt vrijgegeven als alle werken zijn uitgevoerd. 

Er worden boringen uitgevoerd om de grootte van de schade vast te stellen zodat dit hersteld kan worden. Drinkwatermaatschappij Farys controleert de drinkwaterleiding die werd afgesloten.

Er is een omleiding voorzien. Toegang tot de Lijndraaiersstraat blijft mogelijk via de Fortuinstraat of de Zinnialaan/Mercatorlaan..

Gepubliceerd op donderdag 1 februari 2024 8.41 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.