Geef een schouderklopje en bescherm elkaars huid

Uit een enquête van Stichting tegen Kanker blijkt dat Belgen zich op vakantie relatief goed beschermen tegen de zon. Maar in eigen land hebben ze die reflex minder, vooral tijdens sport of ontspanning. Daarom start de Stichting tegen Kanker een preventiecampagne.

De Stichting tegen Kanker en de Vlaamse overheid lanceren de campagne 'Geef een schouderklopje en bescherm elkaars huid'. Het doel is om burgers bewust te maken van de risico's van te veel UV-stralen en hen aan te zetten om zich te beschermen tijdens uitstapjes en sportactiviteiten, op festivals en terrasjes of in de eigen tuin. Ook wil men organisatoren van evenementen, festivals, buitenactiviteiten,... stimuleren om actie te ondernemen.

De campagne moedigt mensen ook aan om anderen daarover aan te spreken door elkaar een schouderklopje te geven voor het te laat is, dus voor die schouder verbrand is. Een schouderklopje is een eenvoudig gebaar waarmee men elkaar herinnert aan de 3 belangrijkste maatregelen voor een goede bescherming tegen de zon:

  • de schaduw opzoeken
  • beschermende kledij dragen (shirt)
  • zich insmeren

'Schaduw, shirt en smeren' is dus het ezelsbruggetje dat iedereen moet onthouden dit voorjaar en deze zomer.

Meer info op www.kanker.be/schouderklopje.

Gepubliceerd op woensdag 5 juni 2019 0.00 u.