Wedstrijd #GeefMe1Minuut: Verlengd!

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Wil je fantastische prijzen winnen én tegelijk opkomen tegen racisme? Dan heb je geluk! De wedstrijd van het Stadsbestuur en Unia wordt verlengd tot 30 april! Doe samen met je vrienden iets leuks met de postkaarten en stuur ons het resultaat op!

Wereldwijd is 21 maart de Internationale Dag tegen Racisme. Om dit onder de aandacht te brengen lanceert Unia een nationale campagne met de hashtag #GeefMe1Minuut. In heel België roept Unia jongeren op om grappige selfies of creatieve filmpjes te maken met de postkaarten die via de scholen worden uitgedeeld. Zo kan je tonen dat niemand in hokjes past.

In Oostende doen we daar een serieuze schep bovenop.  Laat zien wie jullie zijn! Laat zien wat jullie denken van hokjesdenken! Doe mee aan de wedstrijd en vertrek misschien met je vrienden voor drie dagen naar Couleur Café!

De wedstrijd

  • Ben je tussen 16 en 25 jaar?
  • Heb je een band met Oostende (wonen, werken, jeugdbeweging, school)?
  • Ga in een groepje van 2 tot 6 mensen creatief aan de slag met de kaarten en de hashtag #GeefMe1Minuut.
  • Laat ons in max. 1 minuut zien hoe jullie denken over racisme en hokjesdenken. Hoe je dit doet, kies je volledig zelf (filmpje, foto, kunstwerk, muziek,…).

Dien het resultaat digitaal in via dit formulier

  • Indienen moet vóór 30 april? (nieuwe datum!)
  • De winnaars ontvangen combitickets (ingang + camping) voor drie dagen Couleur Café in Brussel.
  • De volgende 4 winnende groepjes krijgen een waardebon van 60 euro van Oxfam Wereldwinkels. Je maakt dus veel kans om in de prijzen te vallen!

Heb je nog geen postkaart? Vraag ernaar op school of haal ze op bij het stadhuis van Oostende, Vindictivelaan 1.

Voor de scholen

Omdat we deze campagne op jongeren richten, zien we scholen en leerkrachten als belangrijke partners om dit mee te ondersteunen. Racisme is een thema dat leeft binnen onze samenleving en ook binnen scholen. Door dit thema in de klas te bespreken is het mogelijk om de vele impulsen die de leerlingen krijgen te kaderen.
Voor de scholen en leerkrachten die hier actief mee aan de slag willen gaan, heeft UNIA een lessenpakket samengesteld met een aantal handvaten, tips en activiteiten. Het lessenpakket vind je hieronder terug. 

Datum van het bericht: maandag 10 april 2017

Gerelateerde info:

Toon alle nieuws