Geen Museumnocturnes in Noordzeeaquarium. Workshops gaan wel door!

Op 20 juli en 10 augustus 2019 zijn er door de sluiting van het Noordzeeaquarium geen nocturnes. De geplande workshops van De Korre gaan wel door. Deze verhuizen naar OC De Boeie in de Kerkstraat 35.

Er werd besloten om het Noordzeeaquarium omwille van de veiligheid onmiddellijk te sluiten. Hierdoor zijn er op 20 juli en 10 augustus 2019 geen Museumnocturnes. De workshops van De Korre gaan wel door. Deze worden verplaatst naar OC De Boeie, Kerkstraat 35.

20 juli 2019: OC De Boeie

De Korre vzw is een vissersfol­kloregroep uit Blankenberge die demonstraties geeft van oude vissersambachten langs de Belgische kust en dit telkens in traditionele klederdracht anno 1900. De groep geeft een work­shop garnaalpellen en dit om het uur. De garnalen zijn ter plaatse beschikbaar, je kunt ze nadien meenemen of me­teen opeten!
De workshop is gratis, maar inschrijven is verplicht via het inschrijfformulier.  Er zijn slechts 20 plaatsen per workshop.

Je kan je nog steeds inschrijven via: workshop garnalenpellen

10 augustus 2019: OC De Boeie

De Korre demonstreert stap voor stap hoe je een visserstrui breit. Neem plaats aan het spinnenwiel en leer een echte visserstrui breien!

 

Gepubliceerd op donderdag 4 juli 2019 10.30 u.