Geen pony's meer op Oktoberfoor

De jaarlijkse Oktoberfoor komt eraan. Tot vorig jaar was er een kinderattractie met pony’s. Stad Oostende is echter van mening dat levende dieren niet thuishoren op een kermis. Daarom werd beslist om de pony-attractie niet meer toe te laten op de Oktoberfoor.

De uitbaters van het ponykraam in Oostende hadden nog een lopend abonnement, maar in het bestuursakkoord werd opgenomen dat er in elk geval geen nieuwe attracties met levende dieren zouden worden toegestaan.

Er zijn diverse gesprekken geweest tussen de Stad en de uitbaters over het thema van levende dieren op de foor. Uiteindelijk hebben de uitbaters zelf de beslissing genomen om al vanaf dit jaar geen beroep meer te doen op hun lopend abonnement voor de paardjes. De pony’s mogen dus op rust in de wei bij de uitbaters die de dieren trouwens doodgraag zien.

Voor de Oktoberfoor van dit jaar hebben de uitbaters een voorlopige oplossing kunnen regelen met een andere attractie. Na deze editie zullen de uitbaters onderzoeken hoe ze de attractie verder willen laten evolueren.

Stad Oostende is ook van mening dat er tal van alternatieven zijn om kinderen in contact te brengen met dieren in plaats van een kermisattractie waar pony’s doelloos rondjes moeten draaien. Het is beter om kinderen te laten kennismaken met dieren in hun natuurlijke habitat. Dat is voor kinderen veel spannender en bovendien leerrijk.

De Oktoberfoor vindt plaats van 4 oktober t/m 3 november 2019. Meer info op www.oostende.be/oktoberfoor

 

Gepubliceerd op dinsdag 24 september 2019 0.00 u.