Trots op je geërfd goed? Laat van je horen!

Heel wat mensen bezitten mooie erfstukken en daar zetten we met het erfgoedproject 'Geërfd goed' op in. We registreren alle opvallende verhalen achter de voorwerpen en plaatsen dat unieke stuk op de foto. Onlangs is 'Geërfd goed' ook live te horen op Radio Noordzee.

Geërfd goed op Radio Noordzee

Radio Noordzee brengt voortaan wekelijks opvallende verhalen achter erfgoedstukken. Ons project ‘Geërfd Goed’ krijgt daarmee een vervolg op de radio.

Bij ‘Geërfd Goed’ gaan we op zoek naar de verhalen achter erfstukken van Oostendenaars. Die voorwerpen brengen het verleden tot leven in treffende verhalen. Ze worden door ons vastgelegd in een databank en fotograaf Yvon Poncelet brengt de vertellers én hun erfgoedstuk in beeld.
Voortaan zal Radio Noordzee die vaak heel persoonlijke verhalen ook laten horen aan de luisteraars. De eigenaars van de erfgoedstukken komen wekelijks aan het woord en vertellen welke herinneringen ze er aan hebben of wat het stuk voor hen betekent. Beroepsjournalist Stefaan Kerger leidt de verhalen in. De verhalen zijn te horen op Radio Noordzee (105 FM) op zaterdag en zondag om 11.15 uur.

Ben jij ook trots je op geërfd goed? 

Heb jij ook ooit iets geërfd waar je ongelofelijk trots op bent? Roept dat gekoesterd goed mooie herinneringen bij jou op? Wil jij jouw verhaal met ons delen? We zetten jou en je favoriete voorwerp professioneel op de foto en registreren het verhaal achter je voorwerp. Daarna brengen we alle verhalen samen.

Regelmatig organiseren wij sessies waarbij het verhaal achter jouw dierbaar goed registeren. Zou je hier graag aan deelnemen? 
Schrijf je dan hier in en dan contacteren wij jou om jouw uniek verhaal te registeren. 

 

Gepubliceerd op dinsdag 8 januari 2019 15.10 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.