Themawandelingen met gids in Stadsrandbos

In het najaar organiseert Buitengoed Oostende een aantal themawandelingen in het Stadsrandbos. Tijdens de wandelingen kom je meer te weten over het beheer van het bos, nachtvlinders en paddenstoelen.

Dit najaar staan er enkele interessante themawandelingen in het Stadsrandbos op het programma. 

Nachtvlinders - Datum nog te bepalen (last minute word je op de hoogte gebracht)

Al verschillende jaren brengt Nicolas Brackx de wondere wereld van de nachtvlinders in het Stadsrandbos in kaart. Ondertussen staat de teller van het aantal gevonden soorten bijna op driehonderd. Wanneer de omstandigheden goed zitten, kan je komen proeven van deze bijzondere nachtelijke wereld.

Beheer van het Stadsrandbos - Zaterdag 16 september 2023 om 14.00 uur

Na het jarenlang planten, begint het bos steeds meer uit te groeien. Dat vraagt om steeds meer beheersmaatregelen om een rijk, natuurlijk bos te laten ontwikkelen. Binnenkort starten er dan ook dunningen waarbij heel wat bomen worden weggekapt. Over het hoe en waarom kom je op deze wandeling op de hoogte dankzij boswachter Jeremy.

Paddenstoelen - Zaterdag 28 oktober 2023 om 14.00 uur

In het najaar schieten paddenstoelen in allerhande vormen en kleuren uit de grond. Fervent natuurkenner en -ontdekker Jan Vanhoutte leidt je op een wandeling doorheen deze boeiende wereld van de zwammen. 

Voor alle wandelingen moet je vooraf inschrijven via onderstaande knop. 

Inschrijven voor de themawandelingen in het Stadsrandbos

Gepubliceerd op woensdag 13 september 2023 12.45 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.