Praktische info gezinsdag in Plopsaland De Panne

Extra info voor de onthaalouders die zich inschreven voor de gezinsdag.

Op zondag 28 november 2021 trekken we met heel wat collega’s naar Plopsaland De Panne. Omdat dit een buitenactiviteit in je gezins- of familiebubbel is en omdat Plopsaland de veiligheidsrichtlijnen nauwgezet volgt, kan onze gezinsdag gelukkig doorgaan. We vragen je wel om de richtlijnen maximaal te volgen. Hier vind je nog wat praktische info en tips om er een gezellige dag van te maken!

Waar en wanneer kan ik mijn tickets ophalen?

Je kan je tickets ophalen in het meetingpoint, net voor de ingang van Plopsaland De Panne. Je herkent de stand aan de beachflags van Stad Oostende. Daar zal een team van Stad Oostende je opwachten en de tickets voor je gezin meegeven. We vragen dat het personeelslid zelf de tickets komt oppikken. Lukt dat niet? Geef dan op voorhand een seintje.

De ticketstand van Stad Oostende is open van 9.30 tot 15.00 uur. Kom je later? Laat het op voorhand weten via interne.communicatie@oostende.be. We vragen ook om via dat mailadres op voorhand iets te laten als je niet kan komen.

Wat zijn de veiligheidsmaatregelen in het park?

Alle bezoekers vanaf 16 jaar hebben een Covid Safe Ticket nodig om het park te bezoeken. Je moet daarbij ook je identiteitskaart tonen. Er is ook een mondmaskerplicht in het volledige park, zowel indoor als outdoor, voor alle bezoekers ouder dan 10 jaar. Bezoekers moeten steeds 1,5 meter afstand bewaren van andere bezoekers. Plopsaland volgt hiermee de meest recente richtlijnen. We vragen onze medewerkers om deze veiligheidsmaatregelen maximaal te respecteren.

Wat is er allemaal te beleven op zondag 28 november?

 • 9.30 uur: de deuren gaan open. Plop en Kwebbel of Maya verwelkomen je aan de kiosk aan het Dorpsplein aan de inkom.
 • 10.00 uur: de attracties starten op.
 • 13.00 uur: Sinterklaas maakt zijn intrede. Van de Ploptuin gaat het naar het Dorpsplein en het Kermisplein.
 • 13.15 uur: twee uur lang is er de mogelijkheid voor een meet-and-greet met de Sint aan de kiosk van het Kermisplein aan de inkom.
 • 13.45 uur: Paw Patrol Show in het Proximus Theater.
 • 14.00 uur: meet-and-greet met Bumba en Bumbalu aan het podium van het Bumba Circus.
 • 15.30 uur: meet-and-greet met Paw Patrol aan de kiosk van het Dorpsplein.
 • 16.30 uur: meet-and-greet met Paw Patrol aan de kiosk van het Dorpsplein.

Het park baadt doorlopend in de magische wintersfeer en er is een feeëriek lichtspel. Doorlopend zijn ook Mayaland Indoor en de schaatspiste geopend. Schaatsen zijn ter plaatse verkrijgbaar. Handschoenen zijn wel zelf mee te nemen (en verplicht op de ijspiste).

Het programma is onder voorbehoud en kan ook aangepast worden in functie van bijvoorbeeld drukte.

Hoe weet ik dat mijn inschrijving goed werd geregistreerd?

Je krijgt deze info ook toegestuurd naar het mailadres dat je achterliet bij je inschrijving.

Worden er foto’s genomen?

Ja, een collega stelt zich (bij goed weer) op aan het meeting point, aan het dorpsplein of misschien tref je hem in het park aan een beachflag van Stad Oostende. Je wordt altijd gevraagd of het oké is dat er een foto wordt genomen van jou en je gezin. Het staat je uiteraard vrij om dit te beleefd te weigeren. De foto’s worden gebruikt op intranet en het personeelsmagazine Grandioos.

Hoe zit het met vervoer?

Parking kost 12,50 euro per voertuig. Bij vertrek kan je een ticket kopen in het park. Fietsen en bromfietsen kan je gratis stallen. Het station van De Panne en een halte van de Kusttram bevinden zich op wandelafstand van het park.

 Waar vind ik meer info?

 • Op www.plopsalanddepanne.be.
 • Handig is ook de app van Plopsaland. Je vindt er de actuele wachttijden per attractie!
 • Aan de ingang zijn er normaal gezien plannetjes beschikbaar.
 • Heb je een probleem de dag zelf? Dan kan je in nood bellen op 0476360294.

Geniet van je verblijf in Plopsaland!

Gepubliceerd op woensdag 24 november 2021 12.30 u.