Gezinsopvang: onthaalouders (0-3 jaar)

Gezinsopvang: onthaalouders (0-3 jaar)

Hoofdthemas

Wat

In gezinsopvang wordt het kind opgevangen door een onthaalouder in de eigen woning. Er zijn maximaal 8 kinderen gelijktijdig aanwezig. Samenwerkende onthaalouders kunnen maximaal 18 kinderen gelijktijdig opvangen. Kinderen van 0 tot 3 jaar worden samen opgevangen.

Gezinsopvang is vergund door Kind en Gezin en levert een fiscaal attest af.

Kostprijs

De prijs bij onthaalouders aangesloten bij een organisator gezinsopvang wordt bepaald door Kind en Gezin volgens het inkomen. De schalen en de overeenstemmende dagprijzen worden vastgesteld door het ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Deze prijzen variƫren in 2023 tussen 6,00 euro en 33,31 euro per dag.

Meer info vind je in de brochure inkomenstarief voor ouders.

Betaal je voor kinderopvang een prijs die niet afhangt van je inkomen, dan krijg je elke maand een kinderopvangtoeslag via het Groeipakket.

Betaal je voor je kinderopvang een prijs volgens je inkomen, dan kom je misschien in aanmerking voor een goedkoper tarief. Dit vraag je aan bij de dienst Welzijn, T 059 59 10 10.Via het Sociaal Huis kun je navragen of je in aanmerking komt voor een sociaal tarief kinderopvang.
T 059 59 10 10

Aanbieders

Interesse om onthaalouder te worden?

Onthaalouders kunnen ervoor kiezen:

  • Om aan te sluiten bij Gezinsopvang
    Deze dienst biedt ondersteuning aan onthaalouders, organiseert vorming, regelt allerlei administratieve taken gelinkt aan de kinderopvang, is verantwoordelijk voor het kwaliteitsbeleid, enz. Ouders hebben zowel contact met de onthaalouder (opvang, dagelijkse contacten) als met de dienst (plaats zoeken, administratie, overleg...).

of

  • Om te werken op zelfstandige basis.

Voor meer informatie, contacteer Gezinsopvang.

Contact

Gezinsopvang

Gebouw
Stadhuis Oostende
Vindictivelaan 1 , 8400 Oostende
Tel./GSM
059 25 89 35
gezinsopvang@oostende.be

Openingsuren

Vandaag

op afspraak9tot13uur

Morgen

Gesloten
Alle openingsuren
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.