Gloednieuw multimovepad in Sportpark De Schorre

Oostende heeft voortaan een eigen multimovepad in sportpark De Schorre. Multimove is een beweegconcept om kinderen de 12 fundamentele bewegingsvaardigheden bij te brengen. De Multimovepaden met natuurlijke hindernissen en houten constructies moeten daarbij helpen.

Het bewegwijzerde traject van 2,5 km start ter hoogte van kinderboerderij ‘De Lange Schuur’ en vormt door een aaneenschakeling van 25 speeltoestellen de ideale mix van bewegen, ravotten en natuurbeleving. De realisatie van het Oostendse Multimovepad kwam er op initiatief van het stadsbestuur en gebeurde in nauwe samenwerking met Sport Vlaanderen en Natuur en Bos van de Vlaamse overheid. FARYS/TMVW, exploitant van het sportpark, zorgde voor de financiering.

Iedereen naar buiten

Met het Multimovepad wil Stad Oostende samen met Sport Vlaanderen en Natuur & Bos de drempel verlagen en kinderen de natuur in krijgen. Hierbij wordt de basismotoriek op een pedagogisch verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier gestimuleerd, wat ervoor zorgt dat men ook op latere leeftijd gemakkelijker actief blijft.

Naast de kinderen die op een intensieve manier het sportpark verkennen, kunnen ook de ouders en grootouders de locatie ontdekken als trekpleister waar vrijetijdsbeleving en natuur hand in hand gaan. Het pad ligt bovendien op een uitstekende plaats om alle troeven van de Oostendse natuur verder te verkennen.

Meer info:

www.oostende.be/multimovepad
sport.vlaanderen/multimovepad
natuurenbos.be/multimovepad

Gepubliceerd op zondag 24 oktober 2021 13.06 u.