Gratis Multimove middagen

Op zaterdag 22 en 29 februari kunnen kinderen van 3 tot 8 jaar gratis deelnemen aan een namiddag vol Multimovebewegingsactiviteiten. De middagen worden georganiseerd in het kader van een opleiding voor toekomstige Multimovebegeleiders van de Vlaamse Trainersschool.
  • Locatie: Sportcentrum De Spuikom, Dokter Eduard Moreauxlaan 1a
  • Tijdstip: van 13.30 tot 15.30 uur, aanmelden om 13.00 uur.

Hoe deelnemen?

Deelnemen kan enkel door vooraf in te schrijven. Dit kan je doen tot woensdag 19 februari voor de Multimove middag op 22 februari en tot woensdag 26 februari voor de Multimove middag op 29 februari.

Inschrijven is niet meer mogelijk. Beide reeksen zijn volzet.

Wat is Multimove?

Multimove biedt 3- tot 8-jarige kinderen een gevarieerd bewegingsprogramma aan. Hierbij ligt de nadruk op de algemene ontwikkeling van vaardigheden en is een sporttak niet meteen herkenbaar.

Tijdens uitdagende bewegingssituaties in de Multimovelessen komen de 12 fundamentele bewegingsvaardigheden aan bod. Stuk voor stuk basisvaardigheden die een kind op jonge leeftijd moet verwerven om de motorische ontwikkeling te prikkelen en bevorderen. Alle bewegingen die een kind nu en later zal gebruiken, zijn hierop gebaseerd. De fundamentele bewegingsvaardigheden zijn cruciaal om op latere leeftijd sportspecifieke vaardigheden te leren.

Multimove onderstreept het belang van een brede motorische ontwikkeling en kan de start betekenen van een gezonde en levenslange sport- en bewegingsparticipatie. Plezierbeleving staat hierbij centraal.

Dit zijn ze alle 12: dribbelen, glijden, heffen en dragen, klimmen, roteren, slaan, springen en landen, trappen, trekken en duwen, vangen en werpen, wandelen en lopen en tenslotte zwaaien.

www.multimove.be

Gepubliceerd op maandag 20 januari 2020 16.28 u.