Groen licht voor herbouw zeven sociale woningen in Oostendse-Haardstraat

Sociale Huisvestingsmaatschappij Woonsprong heeft de vergunning op zak voor de herbouw van 7 sociale woningen in de Oostendse-Haardstraat. Binnenkort kunnen zeven gezinnen er opnieuw hun intrek nemen.

Het College van Burgemeester en Schepenen keurde de omgevingsvergunning goed voor de herbouw van een meergezinswoning met 7 sociale woningen in de Oostendse-Haardstraat. Met deze goedkeuring kunnen binnenkort opnieuw 7 gezinnen hun intrek nemen in woningen die aan alle kwaliteitseisen voldoen.

Omdat de gebouwen een hoge locuswaarde hebben, stond de woonmaatschappij voor de uitdaging om de wensen van erfgoed te verzoenen met de hedendaagse noden en uitdagingen in de sociale woningbouw. Dit resulteerde in een gecombineerd project van huizen, appartementen en duplexen. Na de heropbouw zal het straatbeeld er identiek uitzien als vandaag. Er komt ook een gemeenschappelijke achtertuinstrook die direct toegankelijk zal zijn vanuit de gemeenschappelijke trappenhal.

Gepubliceerd op maandag 25 maart 2024 16.23 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.