Groen Lint

Groen Lint

Oostende heeft een verrassend groene stadsrand. Om die te versterken liet de Stad een masterplan ontwikkelen dat alle groenzones en landschappen met elkaar verbindt: het Groen Lint. Het Groen Lint is een aantrekkelijk traject voor fietsers en voetgangers van 35 km dat 15 bestaande en nieuwe groengebieden in de stadsrand met elkaar verbindt. Het traject is duidelijk bewegwijzerd met blauw/groene bordjes met het logo van het Groen Lint. Er is geen begin- of eindpunt, je kan op elk punt ‘instappen’ en het volledige traject of een gedeelte ervan ontdekken.

Langs het Groen Lint werkt de Stad aan een groene, publieke ruimte voor de Oostendenaars. Deze is constant in ontwikkeling. Belangrijk daarbij is het behoud van de natuur én nieuwe natuurontwikkeling. Er wordt ook aandacht besteed aan energie en nieuwe vormen van energieontwikkeling, de klimaatverandering en het belang van water en het vasthouden van water in en rond de stad. Ook de stedelijke landbouw en gezonde voeding kregen een belangrijke plaats in het Groen Lint, onder andere in de Tuinen van Stene. Het traject laat wandelaars en fietsers bovendien kennis maken met het erfgoed en de kunstwerken langs de route.

Het Groen Lint verbindt de verschillende delen van de stad met de stadsrand en de omliggende gemeenten en zorgt zo voor een betere mobiliteit. En bovenal: het is heerlijk om van onze groene gordel te genieten en er te wandelen, fietsen of joggen.

www.oostende.be/groenlint

Bestel je papieren kaart of download de volledige route via https://www.westtoer.be/nl/groen-lint.