Officiële inhuldiging Groene 62

De Groene 62, het fietstraject op de oude spoorweg tussen Oostende en Torhout, kreeg er onlangs een nieuw stuk bij. Vroeger eindigde het fietspad pal in het industriegebied op de Zandvoordestraat. De verlenging ervan maakt een verbinding van de Zandvoordestraat langs de Gouwelozekreek en de Konterdamkaai naar het stadscentrum.

De realisatie van het stukje fietspad van 1,8 km is een samenwerking van het Stadsbestuur, de provincie West-Vlaanderen, het Vlaams Gewest en de watermaatschappij Farys. Ook het Warmtenet Beauvent, de Vlaamse Milieumaatschappij, Aquafin, Infrabel en de NMBS zijn partners in het project.

De werken aan het fietspad zijn voorbij, en Oostende heeft er een mooie en veilige fietsverbinding bij. En dat wordt gevierd op zaterdag 30 maart 2019 om 15.00 uur!

Programma zaterdag 30 maart 2019

14.45 uur: onthaal op het terrein van de Vlaamse Milieumaatschappij, Zandvoordestraat 375

15.00 uur: verwelkoming en speeches door:

  • Bart Tommelein, Burgemeester
  • Björn Anseeuw, schepen van Mobiliteit en Openbaar Domein
  • Jurgen Vanlerberghe, gedeputeerde van Mobiliteit

15.30 uur: infietsen van het nieuwe traject van de Groene 62 onder begeleiding van de Fietsfanfare, fotomoment

16.00 uur: receptie op het terrein van Vlaamse Milieumaatschappij, Zandvoordestraat 375

Kom jij ook? Schrijf je dan ten laatste op woensdag 27 maart in via het onderstaande inschrijvingsformulier en kom met de fiets naar de Vlaamse Milieumaatschappij, Zandvoordestraat 375. We rijden het traject vanaf de Zandvoordestraat ter hoogte van de Vlaamse Milieumaatschappij tot aan de Ijzerwegstraat en terug.

Je kan vooraf ook deelnemen aan een rondleiding van de Vlaamse Milieumaatschappij aan de automatische roosterreiniger die het vuil uit het Camerlinckxgeleed haalt. Dit rooster is erg belangrijk voor de afwatering naar de zee om wateroverlast te vermijden. Benieuwd hoe dit werkt? Duid dan de rondleiding aan op het inschrijvingsformulier en kom naar de brug op het einde van de Ijzerwegstraat om 14.30 uur.