Fietspad Groenendijk

Fietspad Groenendijk

Hoofdthemas

Het fiets- en wandelpad maakt de verbinding van de Spuikom naar het Fort Napoleon. Het pad loopt langs de groenzone van het ontmoetingscentrum De Ballon en de volkstuinen Groenendijk. De breedte van het nieuwe pad bedraagt 3m en er is een gemengd gebruik voor fietsers en voetgangers, zoals de paden in het Maria Hendrikapark.

Er werd gekozen voor “dynamische verlichting” langs het nieuwe fietspad. Dit is energievriendelijke verlichting die oplicht wanneer er een fietser of voetganger langskomt, en dan weer dimt tot een basisverlichting als er geen passage is. Het betreft een pilootproject, indien de evaluatie positief is, wordt dit nog op ander plaatsen toegepast.

Langs het tracé werden er verschillende wateraftakpunten voorzien voor de volkstuindiers en een compostplaats. De volkstuinen werden voorzien van een nieuwe omheining. De volkstuintjes worden beheerd door volkstuinvereniging Tuinhier Oostende: www.tuinhier-akkerwinde.be

Het fietspad is ongeveer 600 m lang.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.