Grof huisvuil

Hoofdthemas

Met grof huisvuil kun je gratis terecht in een van de containerparken van Stad Oostende of op de private markt.

Neem zeker ook eens een kijkje op ListMinut. Je kan er terecht voor particuliere ophalingen van grof huisvuil maar ook diverse klusjesdiensten.

Ophaling grof huisvuil 

Vanaf september 2020 wordt in Oostende opnieuw maandelijks grof huisvuil opgehaald elke eerste maandag van de maand. Die ophaling zal betalend zijn zoals in de buurgemeenten. Er is ook een sociaal tarief. Oostendenaars kunnen daarnaast nog steeds met grof huisvuil terecht in het containerpark.

 Wie grof huisvuil wil laten ophalen, zal dat kunnen aanvragen vanaf 1 augustus 2020. Een aanvraag kan via het onlineformulier op de website van afvalintercommunale IVOO (www.ivoo.be) of telefonisch op het nummer 059 55 27 30.

Tarieven 

Maximum 2 m³ grofvuil laten ophalen zal 25 euro kosten, maximum 4 m³ komt neer op 50 euro. Oostendenaars die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming kunnen genieten van een sociaal tarief. Dat tarief bedraagt de helft van de standaardprijzen: 12,50 euro voor 2 m³ en 25 euro voor 4 m³. Wie een aanvraag indient, ontvangt een uitnodiging om het juiste bedrag te betalen. De betaling moet ten laatste tien dagen voor de dag van de ophaling zijn uitgevoerd.