Informatie voor handelaars

Hoofdthemas

De Oostendse binnenstad staat bekend om zijn winkelstraten, zijn restaurants en zijn wandelboulevards. Om de kwaliteit en gezelligheid nog beter tot zijn recht te laten komen, onderneemt de Stad stappen om dit te verhogen. Met Bereikbaar Oostende willen de Stad de openbare ruimte aantrekkelijk maken, aantrekkelijk houden en zo goed mogelijk gebruiken.

Door extra voetgangerszones en verschillende kwartieren te installeren, wordt het aangenamer vertoeven in de binnenstad en wordt onnodig zoekverkeer geweerd. Op die manier creƫert de Stad een aangenaam klimaat voor bezoekers van winkels en horeca.

Wat wijzigt er voor handelaars?

Er wordt sterk ingezet op bereikbaarheid. Het is de bedoeling dat de handelszaken zo goed mogelijk bereikbaar blijven.

Laden en lossen

Laden en lossen blijft mogelijk zoals voordien. In sommige straten werd wel de rijrichting aangepast. Er zijn ook een aantal nieuwe voetgangerszones.

In de voetgangerszones kan je enkel binnenrijden en laden en lossen tussen de venstertijden:

  • Tussen 06.00 en 10.30 uur 
  • Tussen 19.00 en 22.00 uur

Heb je een garage binnen de voetgangerszone? Dan kan je een doorgangsvergunning aanvragen bij dienst Vergunningen.

Kortparkeren bij handelszaken

  • De Stad biedt alle inwoners en tweedeverblijvers gratis 30 minuten parkeren aan in alle betalende zones van de stad, dus ook in het oud centrum. Dit kan na registratie. Alle info vind je op oostende.be/parkeerjeton.
  • Er zijn in het oud centrum ook 75 kortparkeerplaatsen, waar je 20 minuten kan parkeren.

Een aangename winkelervaring

Door de creatie van nieuwe voetgangerszones en het plaatsen van extra fietsnietjes wordt een bezoek met de fiets of te voet extra aangemoedigd. Dit is en blijft de makkelijkste manier om zich te verplaatsen in het compacte centrum. Klanten kunnen op een aangename manier winkelen.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.